Ženske za volanom formule

Foto: EPA
Foto: EPA
Avtomobilistični zanesenjaki za naslednje leto pripravljajo novo tekmovanje v formuli, takoimenovano W Series, v kateri bodo tekmovale ženske.
Oglej si celoten članek

Na sporedu bo šest dirk, nagradni sklad bo 1,5 milijona dolarjev, tekmovanje pa naj bi služilo nadarjenim dekletom kot odskočna deska za formulo 1, zmagovalka naj bi dobila 400.000 dolarjev.

Vse dirke bodo v Evropi, dirkališč še niso določili, se pa nameravajo v naslednjih letih širiti tudi v ZDA in Avstralijo. Prva dirka naj bi bila na sporedu spomladi.

"Mislim, da se lahko ženske za volanom povsem enakovredno kosajo z moškimi. Dober voznik mora biti zelo dobro psihološko in telesno pripravljen, mora biti predan športu, nikakor pa mu ni treba biti moški," je dejal David Coulthard, eden od organizatorjev tekmovanja in nekdanji voznik formule 1, eden od vodij projekta, ki naj bi zagotovil formuli 1 tudi voznice. V projekt sta vpletena tudi konstruktor pri Red Bullu Adrian Newey in nekdanji direktor McLarna Dave Ryan.

Dekletom, ki jih bodo izbrali prireditelji, ne bo treba zagotavljati denarnih sredstev, ne bo treba pripeljati svojih sponzorjev. Na raznih testih jih bodo izbrali od 18 do 20, tekmovale pa bodo v bolidih Tatuus T-318 Formula 3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.