Ženski skoki se iz Ljubnega selijo v Planico

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Organizacijski odbor tekme svetovnega pokala na Ljubnem je sprejel težko odločitev za lokalne ljubitelje smučarskih skokov.
Oglej si celoten članek

Tradicionalna tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem o Savinji, ki je letos na koledarju Mednarodne smučarske zveze Fis 25. in 26. januarja, se zaradi slabega in pretoplega vremena seli v Planico, je za STA potrdil predsednik organizacijskega komiteja Ljubno, Rajko Pintar

"Trenutno sem ravno v Planici, kjer je snega dovolj. Popoldan imamo ob 17. uri na Smučarski zvezi Slovenije sestanek organizacijskega odbora Ljubno, kjer bo padla končna odločitev o selitvi tekme. 99,9-odstotno lahko rečem, da bo tekma letos namesto na Ljubnem v Planici," je dejal Pintar.

"Na Ljubnem se ne bo moglo delati"

"Včeraj smo imeli na Ljubnem hud dež, ki je pobral še tisti sneg, ki smo ga pripravili za tekmo. Vremenska napoved za naslednjih deset dni je zelo neugodna in takšna, da se snega na Ljubnem ne bo moglo delati. V Planici pa je snega dovolj, zato bo OK Ljubno tekmo prestavil v dolino pod Ponce," je za STA še pojasnil Pintar.

Tekme na Ljubnem v smučarskem svetu slovijo - najprej so bile to sedem let tekme celinskega pokala, dvakrat doslej pa tudi že na najvišji ravni - kot najboljše preizkušnje v mednarodni karavani tako z organizacijskega vidika kot z vidika obiska in samega vzdušja, prireditelji pa obljubljajo, da tudi na nadomestnem prizorišču v Planici ne bo nič drugače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.