Šport > Zimski športi
6 ogledov

Ženski skoki se iz Ljubnega selijo v Planico

Ljubno smučarski skoki ženske Anže Petkovšek
Organizacijski odbor tekme svetovnega pokala na Ljubnem je sprejel težko odločitev za lokalne ljubitelje smučarskih skokov.

Tradicionalna tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem o Savinji, ki je letos na koledarju Mednarodne smučarske zveze Fis 25. in 26. januarja, se zaradi slabega in pretoplega vremena seli v Planico, je za STA potrdil predsednik organizacijskega komiteja Ljubno, Rajko Pintar

"Trenutno sem ravno v Planici, kjer je snega dovolj. Popoldan imamo ob 17. uri na Smučarski zvezi Slovenije sestanek organizacijskega odbora Ljubno, kjer bo padla končna odločitev o selitvi tekme. 99,9-odstotno lahko rečem, da bo tekma letos namesto na Ljubnem v Planici," je dejal Pintar.

"Na Ljubnem se ne bo moglo delati"

"Včeraj smo imeli na Ljubnem hud dež, ki je pobral še tisti sneg, ki smo ga pripravili za tekmo. Vremenska napoved za naslednjih deset dni je zelo neugodna in takšna, da se snega na Ljubnem ne bo moglo delati. V Planici pa je snega dovolj, zato bo OK Ljubno tekmo prestavil v dolino pod Ponce," je za STA še pojasnil Pintar.

Tekme na Ljubnem v smučarskem svetu slovijo - najprej so bile to sedem let tekme celinskega pokala, dvakrat doslej pa tudi že na najvišji ravni - kot najboljše preizkušnje v mednarodni karavani tako z organizacijskega vidika kot z vidika obiska in samega vzdušja, prireditelji pa obljubljajo, da tudi na nadomestnem prizorišču v Planici ne bo nič drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.