Šport
74 ogledov

Planica v Zürichu spet predstavila kandidaturo

planica 2013 Saša Despot
Švicarski Zürich te dni znova gosti kandidate za izvedbo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2019. Med njimi je tudi slovenska kraljica Planica.


Poleg Planice se za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju za leto 2019 potegujejo avstrijski Seefeld, nemški Oberstdorf in kazahstanski Almati. Dokončna odločitev o prireditelju bo znana 5. junija prihodnje leto na zasedanju v Barceloni, že v petek pa bodo odločali o finalu sezone 2013/14.

"To je bil nekakšen tehnični sestanek. Poleti smo pripravili odgovore na 18 sklopov vprašanj, tukaj pa pojasnili še podrobnosti, kako bo kaj narejeno," je povedal tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomi Trbovc.

Majdič: Tudi majhne države si zaslužijo

Slednji je dodal, da je planiška kandidatura dobra, najlepše pa je sestanek sklenila nekdanja vrhunska smučarska tekačica Petra Majdič: "Tudi majhne države si zaslužijo organizacijo tako velikih prireditev."

Ob Trbovcu in Majdičevi so Planico na sestanku zastopali nekdanji skakalec in prav tako ambasador Planice Franci Petek, predsednik SZS Primož Ulaga, direktor SZS Jurij Žurej in vodja kandidature Planice 2019 Primož Finžgar. Decembra bo znana primerjava med kandidati, ki jo bo pripravila posebna komisija Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Pod Poncami nič drugače

Že ta petek pa bodo pri Fisu odločali o programu olimpijske sezone, na tapeti bo tudi prošnja OK Planica, da bi finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je tradicionalno vsako leto v dolini pod Poncami, z letalnice bratov Gorišek preselili na novo Bloudkovo velikanko. Prireditev bo od 20. do 23. marca.

"Tekma pod Poncami ne bo nič drugačna, kot je bila doslej. Bloudkova velikanka sprejme isto število ljudi kot letalnica in mislim, da bo zabava vsekakor boljša. Čeprav bodo skoki nekoliko krajši, pa mislim, da bodo naši fantje vseeno zmagali," je o tem dejal Trbovc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.