Šport > Zimski športi
22 ogledov

Konec olimpijskih sanj za Emo Klinec

Ema Klinec smučarski skoki EPA
Za komaj 15-letno slovensko smučarsko skakalko Emo Klinec je konec sanj o nastopu na zimskih olimpijskih igrah, ki se bodo 7. februarja začele v Sočiju.

Najboljša slovenska skakalka to zimo Ema Klinec si je konec tedna v Predazzu na alpskem pokalu raztrgala kolensko vez, zato jo čez približno en mesec čaka operacija, nato pa sledi še dolgotrajno okrevanje.

Mlada skakalka minuli konec tedna ni odpotovala na svetovni pokal v japonski Saporo, temveč se je odločila za nastop na tekmah alpskega pokala v dolini Fiemme, kjer je Predazzo gostil alpski pokal. Na prvi tekmi je prepričljivo zmagala, na drugi, sobotni, pa zaradi poškodbe ni nastopila.

Glavni trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Jože Berčič, ki je bil s Klinčevo v Predazzu, je povedal, da skakalka ni padla pri doskoku, niti ni naredila kakšne napake. Doskočila je lepo, sonožno, a sama pravi, da je pri stiku s podlago začutila, da se je v kolenu nekaj premaknilo. Že v soboto takoj po tekmi so Klinčevo iz Predazza odpeljali k zdravniku Tomažu Silvestru. Ta jo je pregledal kar na domu in takoj ugotovil, da nekaj ni v redu.

Ponedeljkov podrobnejši pregled z magnetno resonanco je nato pokazal, da ima 15-letna športnica raztrgano sprednjo križno vez desnega kolena, zato bo potrebna operacija. "Emo zdaj čaka operacija, a ne prej kot čez en mesec, saj mora najprej okrepiti mišice, da bo atrofija čim manjša. Na operacijo bo predvidoma šla sredi oziroma konec februarja, nato pa jo čaka okrevanje. Upamo, da bo nared proti koncu poletja, do prvih skokov na plastiki," je za STA pojasnil Berčič.

Njene reprezentančne kolegice bodo ta teden trenirale doma v Planici; tekmi svetovnega pokala v Zau bodo izpustile in se počasi že začele pripravljati na domači tekmi svetovnega pokala, ki bosta 25. in 26. januarja na Ljubnem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.