Zgodovinski mednarodni uspeh slovenskih prvakov!

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Slovenski futsalski prvak se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

Slovenski predstavnik Dobovec je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja (1:2) in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.

Igralci Dobovca so že pred potjo v skoraj 5000 kilometrov oddaljeno kazahstansko mesto odšli z željo po zgodovinskem dosežku. Upravičili pa so vlogo rahlih favoritov in se prebili med osem najboljših na stari celini.

Letos še neporaženi slovenski prvaki so se v prvem polčasu polčasu znašli v zaostanku, potem ko je v deveti minuti zadel Brazilec Victor Hugo Silva Oliveira.

Po odmoru so varovanci Kujtima Morine pritisnili na tekmece in v dobrih treh minutah prišli do preobrata. Vsega 27 sekund je trajalo, da je Vedran Matošević izenačil, na začetku 24. minute pa je za vodstvo Dobovca zadel Klemen Duščak.

V nadaljevanju je imel več dela slovenski vratar Damir Puškar, ki pa je skupaj s čvrsto obrambo svojih soigralcev preprečil Kazahstancem, da bi se vrnili v igro.

S tekmo v Almatiju se je začela letošnja osmina finala futsalske lige prvakov. Preostalih sedem tekem bo na sporedu v petek in soboto.

Zaključni turnir za naslov klubskega evropskega prvaka bo med 28. aprilom in 3. majem v Minsku. Doslej je od slovenskih igralcev na njem sodeloval slovenski reprezentant Kristjan Čujec, ki je leta 2014 z azerbajdžanskim Arazom zasedel končno tretje mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.