Šport
114 ogledov

Zgodovinski mednarodni uspeh slovenskih prvakov!

Aktobe Dobovec Facebook
Slovenski futsalski prvak se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov.

Slovenski predstavnik Dobovec je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja (1:2) in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.

Igralci Dobovca so že pred potjo v skoraj 5000 kilometrov oddaljeno kazahstansko mesto odšli z željo po zgodovinskem dosežku. Upravičili pa so vlogo rahlih favoritov in se prebili med osem najboljših na stari celini.

Letos še neporaženi slovenski prvaki so se v prvem polčasu polčasu znašli v zaostanku, potem ko je v deveti minuti zadel Brazilec Victor Hugo Silva Oliveira.

Po odmoru so varovanci Kujtima Morine pritisnili na tekmece in v dobrih treh minutah prišli do preobrata. Vsega 27 sekund je trajalo, da je Vedran Matošević izenačil, na začetku 24. minute pa je za vodstvo Dobovca zadel Klemen Duščak.

V nadaljevanju je imel več dela slovenski vratar Damir Puškar, ki pa je skupaj s čvrsto obrambo svojih soigralcev preprečil Kazahstancem, da bi se vrnili v igro.

S tekmo v Almatiju se je začela letošnja osmina finala futsalske lige prvakov. Preostalih sedem tekem bo na sporedu v petek in soboto.

Zaključni turnir za naslov klubskega evropskega prvaka bo med 28. aprilom in 3. majem v Minsku. Doslej je od slovenskih igralcev na njem sodeloval slovenski reprezentant Kristjan Čujec, ki je leta 2014 z azerbajdžanskim Arazom zasedel končno tretje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.