Šport
111 ogledov

Slovenci storili nov korak proti cilju

Slovenija futsal Reševalni pas/Twitter
Slovenska reprezentanca je v Latviji upravičila favorizirano vlogo.

Futsalska reprezentanca Slovenije je v Jelgavi igrala drugo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Izbranci Tomislava Horvata so premagali Latvijo (0:1). 

Slovenska vrsta, ki je na uvodni tekmi decembra doma premagala Švico z 12:1, je bila tudi tokrat favorit in je povedla v deseti minuti z golom Kristjana Čujca.

Na tekmi je prevladovala, s streli poskusila kar 46-krat (Latvijci 14-krat), od tega jih je 19 letelo v okvir vrat (pri Latvijcih šest), a razen Čujčevega ni bil niti eden dovolj dober za povišanje prednosti.

Naslednja preizkušnja Slovence čaka v torek ob 20.45 v Madridu proti sedemkratnim evropskim prvakom in aktualnim podprvakom Špancem.

futsal SLO-POR Znan obraz Šport Slovenski nogometaši imajo novega selektorja

Slovenija je doslej šestkrat igrala na evropskih prvenstvih (v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Leta 2003 je reprezentanco vodil selektor Darko Križman, na ostalih petih prvenstvih je Slovenija igrala pod taktirko selektorja Andreja Dobovičnika, od jeseni lani pa izbrano vrsto vodi Tomislav Horvat.

Evropska nogometna zveza je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem. Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Kvalifikacije za EP (skupina 6), 2. kolo:

Latvija - Slovenija 0:1 (0:1)
Čujec 10.

PRELOŽENO:
Švica - Španija

LESTVICA:
1. Slovenija 6
2. Španija 3 (-1)
3. Latvija 0
4. Švica 0 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.