Šport > Nogomet
629 ogledov

Slovenski nogometaši imajo novega selektorja

futsal SLO-ITA Saša Despot
Tomislav Horvat je novi selektor slovenske reprezentance v futsalu.

Tomislav Horvat je na na selektorskem stolčku nasledil Andreja Dobovičnika, so potrdili na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS). Na seji izvršnega odbora NZS so imenovali še nekaj selektorjev drugih kategorij.

Reprezentanco mladih do 21 let bo vodil Milivoje Simeunović.

Horvat je igral nogomet pri ljubljanski Olimpiji. Vmes se je navdušil nad malim nogometom oziroma futsalom, ki se mu je povsem zapisal. Pri 17 letih je opozoril nase v ekipi Lipa, s katero se je zavihtel v 1. SFL, nato je na povabilo Toneta Vrhovca odšel v Litijo. V 1. SFL je igral tudi za GIP Beton MTO ter Oplast Kobarid. Kariero je sklenil med sezono 2008/09.

Horvat ima kot nogometaš šest naslovov državnega prvaka, trikrat je bil najboljši strelec prvenstva. V dresu Slovenije je zabeležil 21 tekem, dosegel je 13 golov. Z reprezentanco Slovenije je 2003. nastopil na evropskem prvenstvu v Italiji.

Trenersko pot je začel v sezoni 2010/11, ko je sedel na klop Litije. Vodil je še FSK Stripy, ŠD Brezje in reprezentanco U21, na Hrvaškem pa Makarsko. Z Litijo je kot trener osvojil tri državne naslove, dva pokalna in štiri superpokalne naslove. Ekipo je v sezoni 2012/13 popeljal tudi do največjega uspeha kluba v Evropi - šestega mesta v ligi prvakov. V sezoni 2017/2018 je FSK Stripy popeljal iz 2. v 1. SFL.

"Hvala Nogometni zvezi Slovenije za izkazano zaupanje. Upam, da to upravičim. Dal bom vse od sebe," je ob imenovanbju dejal Horvat.

Dobovičnik, ki se s čela članske reprezentance poslavlja po skoraj 15 letih, bo odslej selektor reprezentance U-19, Dejan Kramberger pa je dobil nov mandat na mestu selektorja ženske reprezentance v futsalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.