Gorenjska
51 ogledov

Triglav po dveh zmagah poražen

Tekma se je odvijala v Brežicah. NK Triglav Kranj Nogometaši kranjskega Triglava na tekmi proti brežiškemu klubu niso dobili pike.
Včeraj je ekipa kranjskega Triglava na tekmi v gosteh z ekipo iz Brežic domov prišla brez točk. Nogometaši se po izstopu iz prve slovenske nogometne lige po petih odigranih tekmah na lestvici druge slovenske nogometne lige tako nahajajo na 11. mestu, a ostajajo pozitivni.

Nesrečni porazi v zadnjih minutah

Ekipa Triglava je včeraj gostovala v Brežicah, kjer je odločilni in edini gol proti domači ekipi, NK Brežice Terme Čatež, dobila v zadnjih minutah. Skoraj vso tekmo so sicer Kranjčani zaradi rdečega kartona enega izmed igralcev igrali z igralcem manj, kar kaže na še en ponesrečen poraz: »To je že drugi poraz v drugi SNL, ko smo tekmo izgubili prav v zadnjih minutah,« je povedal podpredsednik kranjskega Triglava, Miroslav Matijaševič. »Kljub igralcu manj smo se borili vse do zadnje minute, a vendar na koncu žal ostali brez točke.«

Zadnja prvenstvena tekma proti Šmartnem je triglavanom prinesla slavje s 3 proti 0, prav tako so se veselili zmage z 1 proti 0 v Pokalu Pivovarne Union, sedaj pa so na drugoligaški lestvici z dvema zmagama in tremi porazi na 11. mestu.

Preboj v prvo ligo je v načrtu

Triglav kljub porazom in slabšem položaju na lestvici načrtuje preboj nazaj v prvo ligo –  cilj je najti in obdržati stik z vrhom druge lige, nato pa v spomladanskem delu napasti preboj v prvo, pojasnjuje Matijaševič: »Sam klub je po organizacijskem, finančnem in igralskem kadru lahko vsekakor konkurenčen za prvo ligo. Treba je vedeti, da je bilo odigranih šele 5 tekem in se ekipa še uigrava, tudi igralci se še navajajo na novega trenejra. Zgodba je še daleč od razpleta in verjamemo v naš preboj nazaj v najboljšo slovensko nogometno ligo.«

Triglav se je letos v drugo ligo vrnil po treh letih igranja v eliti, razlog za slabši začetek v drugi pa tiči predvsem v menjavi ekipe, ki je sledila izpadu: »Treba je bilo ustvariti in uigrati ekipo na novo. Temeljimo na našem mladinskem pogonu, nekatere prejšnje so nadomestili naši mlajši igralci. Vendar se žal kaže, da tudi v 2 ligi ni tako enostavno,« ugotavlja Matijaševič.

Za domače tekme nova infrastruktura

Ekipa pod vodstvom Damjana Gajserja tako že v prihajajočih tekmah upa na dobljene točke: »Poraz proti ekipi iz Brežic moramo čim prej pozabiti, se dobro regenerirati, nato pa gremo v lov na nove točke,« je optimističen kapetan kranjskih nogometašev, Žan Kumer.

Naslednji tekmi čakata nogometaše Triglava na domačih tleh, kjer je že postavljena nova infrastruktura – igralcem bodo tokrat svetili novi kranjski reflektorji. Kranjčani bodo prihodnji vikend odigrali proti ekipi NK Rolet Dob, ki se na drugoligaški lestvici s tremi zmagami in dvema porazoma trenutno nahaja na petem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice