Zimzeleni Buffon dosegel dva mejnika

Foto: Epa buffon
Legendarni čuvaj mreže piše zgodovino Juventusa in elitne italijanske nogometne lige Serie A.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon je v sredo na prvenstveni tekmi proti Sampdorii, ki jo je njegov Juventus dobil z 2:1, izenačil rekord v številu tekem, odigranih v italijanskem prvenstvu. Odigral je svojo 647. tekmo in se izenačil z nekdanjim branilcem Milana Paolom Maldinijem, še letos pa ga bo zagotovo tudi presegel.

Enainštiridesetletni Buffon je v elitnem razredu italijanskega nogometa debitiral 19. novembra 1995, ko je v dvoboju proti Milanu branil gol Parme. Star je bil 17 let in 295 dni, zanimivo pa je, da že v svojem debiju ni prejel gola. S Parmo je leta 1999 osvojil pokal Uefa in italijanski pokal.

Da se je izenačil z Maldinijem, pa ni bil edini Buffonov rekord na tekmi s Sampdorio. V dresu Juventusa je odigral 479. tekmo in za eno prehitel dolgoletnega rekorderja Alessandra Del Piera. V Juventus se je sicer preselil leta 2001, z njim osvojil devet naslovov državnega prvaka.

V želji, da bi postal tudi zmagovalec lige prvakov, se je leta 2018 preselil k PSG-ju, a se je po razočaranju hitro vrnil v Torino.

Za reprezentanco je odigral 176 tekem, leta 2006 je bil z njo tudi svetovni prvak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.