Šport > Nogomet
133 ogledov

Zimzeleni Buffon dosegel dva mejnika

buffon Epa
Legendarni čuvaj mreže piše zgodovino Juventusa in elitne italijanske nogometne lige Serie A.

Italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon je v sredo na prvenstveni tekmi proti Sampdorii, ki jo je njegov Juventus dobil z 2:1, izenačil rekord v številu tekem, odigranih v italijanskem prvenstvu. Odigral je svojo 647. tekmo in se izenačil z nekdanjim branilcem Milana Paolom Maldinijem, še letos pa ga bo zagotovo tudi presegel.

Enainštiridesetletni Buffon je v elitnem razredu italijanskega nogometa debitiral 19. novembra 1995, ko je v dvoboju proti Milanu branil gol Parme. Star je bil 17 let in 295 dni, zanimivo pa je, da že v svojem debiju ni prejel gola. S Parmo je leta 1999 osvojil pokal Uefa in italijanski pokal.

Da se je izenačil z Maldinijem, pa ni bil edini Buffonov rekord na tekmi s Sampdorio. V dresu Juventusa je odigral 479. tekmo in za eno prehitel dolgoletnega rekorderja Alessandra Del Piera. V Juventus se je sicer preselil leta 2001, z njim osvojil devet naslovov državnega prvaka.

V želji, da bi postal tudi zmagovalec lige prvakov, se je leta 2018 preselil k PSG-ju, a se je po razočaranju hitro vrnil v Torino.

Za reprezentanco je odigral 176 tekem, leta 2006 je bil z njo tudi svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice