Šport > Nogomet
659 ogledov

Nekdanji vratar: "Buffon bi se moral upokojiti!"

Gianluigi Buffon
Nekdanji francoski vratar, ki je največji pečat pustil v vratih Fiorentine, je mnenja, da bi se moral Gianluigi Buffon pred sezono upokojiti.

Gianluigi Buffon je bil že zelo blizu tega, da se upokoji v dresu Juventusa, kluba kateremu je dal skorajda celo življenje in v katerem je postal nogometna legenda. Nato pa je s svojo odločitvijo šokiral nogometni svet, saj se je odločil nadaljevati kariero ter podpisati za PSG.

Sebastien Frey | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegova odločitev pa ni prepričala Sebastiena Freya, francoskega vratarja, ki je v Italiji branil kar 15 let: "Ne razumem dveh stvari. Ni mi jasno niti Gigijevo razmišljanje, niti logika PSG-a. Zakaj so pripeljali Buffona, če imaš nekoga tako dobrega, kot je Alphonse Areola? Od nekdaj obožujem Gigija, zapisal se je v nogometno zgodovino, toda da sem na njegovem mestu, bi končal kariero. Želel bi si, da je kariero končal v Italiji."

"Če so želeli, da jim bo vodja v slačilnici, so si vsekakor izbrali zelo drago vodjo. Izmed treh njihovih vratarjev on najmanj brani, stane pa največ," je strategijo PSG-a okrcal Frey.

Nedavno je namreč vse presenetila odločitev stratega PSG-a Thomasa Tuchela, ki je izjavil, da bo prvi vratar ekipe Alphonse Areola, ki je produkt njihove šole in je željan dokazovanja. Zato so se mnogi, med njimi tud Frey, začeli spraševati, kaj je bilo Gigiju tega treba, da v petem desetletju življenja sedi na klopi, namesto da bi odšel v zasluženi pokoj.

Toda trener kluba s Parka princev pravi, da ima Gigi zelo velik vpliv na ekipo, kljub temu, da sedi na klopi: "Gigi je drugačen. On je legenda, Areolin idol. Ima zelo močno osebnost, tako da moramo biti pazljivi z obema. Toda Gigi ni za nas zgolj igralec, on ima zelo velik vpliv na ekipo. Lahko bi zgolj sedel na klopi ter opazoval, toda on si tega ne želi. Ves čas komunicira z igralci, jih vzpodbuja ter jim poizkuša pomagati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.