Šport > Nogomet
375 ogledov

Buffon: Liga prvakov ni moja obsesija

Gianluigi Buffon Epa
Gianluigi Buffon je šel v PSG zaradi ambicij, ne zaradi obsesije z zmago v ligi prvakov.

Legendarni italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon je ob koncu lanske sezone sporočil, da zapušča svoj dolgoletni klub Juventus. Pred dnevi se je pridružil francoskemu velikanu PSG-ju, ob ponedeljkovi predstavitvi pa je dejal, da je še vedno ambiciozen, zato je izbral pariški izziv.

Kot je povedal, njegov glavni cilj ni zmaga v ligi prvakov. "Čutim, da je globoko v meni še vedno nekaj, da lahko še nekaj dam. Nova avantura me lahko naredi boljšega človeka in igralca. Tu sem z rezultatskimi ambicijami. Toda liga prvakov ni obsesija," je novinarjem povedal Buffon.

cristiano ronaldo Prestop Šport Agent: Če Ronaldo zapusti Real, mu bo večno hvaležen

Štiridesetletnik je v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka, z Juventusom je bil serijski zmagovalec serie A, italijanskega pokala in superpokala, trikrat pa se mu je iz rok izmuznila zmaga v ligi prvakov. PSG z bogatimi katarskimi lastniki ne skriva, da je glavni cilj kluba zmagoslavje v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu.

Najprej pa si bo moral izboriti mesto v začetni postavi pariškega velikana, ki mu bržčas ne bo ušla. "Vsi si želimo pomembne vloge v ekipi. Želim dokazati, da sem še vedno izjemen vratar," pravi Buffon.

"Gianluigi Buffon je vratar z ogromno izkušnjami. Gigi je izbral Pariz, ker želi osvajati lovorike," je na predstavitvi povedal predsednik PSG-ja Nasser Al Khelaifi.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.