Šport > Nogomet
3763 ogledov

"Ronaldo že podpisal in opravil zdravniški pregled"

ronaldo zidane Epa
Prestop Cristiana Ronalda se iz dneva v dan zdi vse bolj verjeten.

Če se je še nedavno zdelo nezaslišano, da bi se Real Madrid najboljšemu strelcu v zgodovini kluba odpovedal za "pičlih" 100 milijonov, pa govorice o selitvi Cristiana Ronalda iz dneva v dan pridobivajo na teži.

cristiano ronaldo Že kupuje hišo Šport "95 odstotkov prepričani, da bo Ronaldo zamenjal klub"

Juventus naj bi bil za prestop portugalskega superzvezdnika pripravljen plačati 100 milijonov evrov, kar je zgolj desetina odkupne klavzule po pogodbi, ki ga na španski klub veže do leta 2021.

Ronaldo se je Realu pridružil leta 2009 za takrat rekordnih 94 milijonov evrov. V devetih sezonah je za beli balet zabil 451 golov v vseh tekmovanjih in se z zlatimi črkami zapisal v zgodovino kluba. 

Italijani so pripravljeni za Ronalda plačati okroglih 100 milijonov, kar je najvišji znesek, ki ga je katerikoli nogometni klub kadarkoli odštel za 33-letnega nogometaša.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Epa Epa

Na odločitev Reala bi lahko v veliki meri vplivala prav Ronaldova starost, saj v klubu niso prepričani, koliko časa bo aktualni dobitnik zlate žoge še lahko igral na tako vrhunskem nivoju. Portugalec je v Madridu osvojili štiri od skupno petih naslovov v ligi prvakov in štiri od petih priznanj (Ballon d'Or) za najboljšega nogometaša na svetu.

"Če sem vreden 100 milijonov evrov, potem me ne marajo," se je govoricam še januarja posmehoval Ronaldo, od takrat pa se je očitno veliko spremenilo.

cristiano ronaldo CR7 Šport Na vidiku odmevna prestopna bomba

V luči vse glasnejših govoric se je oglasil tudi nekdanji direktor Juventusa Luciano Moggi, ki trdi, da je Ronaldo že podpisal pogodbo z Juventusom. Še več, v nemški prestolnici naj bi celo opravil zdravniški pregled.

Moggi, ki je Juventus vodil od leta 1994 do 2006, je prepričan, da je potrebno glede prestopa urediti samo še nekatere podrobnosti. "Po mojem je že podpisal in uspešno prestal zdravniški pregled v Münchnu. Takšno je moje mnenje po pogovoru z nekaterimi pomembnimi ljudmi," je razkril upokojeni nogometni funkcionar.

Moggi je želel Ronalda v Juventus privabiti že leta 2002, vendar je dogovor, ki je vključeval Marcela Salasa, padel v vodo, napadalec pa je leto kasneje okrepil Manchester United.

"Opozorili so me nanj. Takrat je bil še 18-letni fant, vendar me je navdušil z zrelostjo in s svojimi odločitvami. Pripravil sem pogodbo. Na žalost Marcelo Salas ni želel podpisati za Sporting, ker se je želel vrniti k River Plateu," je pojasni Moggi.

Italijanski mediji so o dogovoru z Ronaldom povprašali tudi aktualnega generalnega direktorja stare dame Giuseppeja Marotto, ki pa se je ob tem le namuznil. "Brez komentarja," je odvrnil.

Komentarjev 2
  • NeAnonimni 15:20 05.julij 2018.

    Mogoč je tud Zidan že to vedu preden je dal odpoved.