Šport > Nogomet
1235 ogledov

So jih več zabili nogometaši Reala ali Barcelone?

Cristiano Ronaldo Epa
Nogometaši Reala Madrida so za zdaj na svetovnem prvenstvu v Rusiji zabili gol več od nogometašev Barcelona. Ne en ne drugi pa nima najboljšega strelca.

S tekmami v skupinah G in H se ta četrtek končuje predtekmovalni del svetovnega prvenstva. S petimi goli je za zdaj najboljši strelec tekmovanja Anglež Harry Kane, pa ga še čaka tretja tekma (ob 20.00 proti Belgiji).

S po štirimi goli mu na lestvici strelcev sledita Belgijec Romelu Lukaku in Portugalec Cristiano Ronaldo. Slednji je že odigral vse tri tekme. Zdaj pa bo v osmini finala iskal svoj sploh prvi gol v izločilnih bojih mundialov. Na štirih svetovnih prvenstih doslej je zabil sedem golov, a zanimivo vse v skupinskem delu.

Na dosedanjih 44 tekmah mundiala so nogometaši skupaj zabili 116 golov.

razočaranje Nemčija Zgodovina Šport Ni prvič, da so branilci naslova povsem pogoreli

Kako pa je v Rusiji z rivalstvom med Realom Madridom in Barcelono? Iz vrst Reala na prvenstvu igra kar 15 nogometašev, iz vrst Barcelone eden manj. Samo Manhester City jih ima več - 16. Za zdaj so največ golov zabili nogometaši Reala in sicer devet (štiri Ronaldo, dva Luka Modrić, po enega pa Toni Kroos, Nacho in Isco) oziroma enega več od Barcelone (Philippe Coutinho in Luis Suarez dva, po enega pa Lionel Messi, Yerry Mina, Ivan Rakitić in Paulinho) in Tottenhama. 

Največ golov po klubih

Real Madrid 9
Barcelona 8
Tottenham 8
Manchester United 6
Atletico Madrid 5
Villarreal 4
PSG 4
Chelsea 3
Manchester City 3
Liverpool 3

navjjači Mehike Legendarno! Šport Ryanair se tako dela norca iz včerajšnjega poraza Nemcev
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.