Šport > Nogomet
788 ogledov

Ni prvič, da so branilci naslova povsem pogoreli

razočaranje Nemčija epa
Branilci naslova so na zadnjih petih mundialih pogoreli še četrtič!

Konec mundiala za Nemčijo po skupinskem delu je brez dvoma največje presenečenje svetovnih prvenstev. Če ne bi Toni Kroos v sodnikovem dodatku zadel za zmago nad Švedsko, bi bili zgodovina že po drugi tekmi. Nemčija je tako končala na zadnjem, četrtem mestu v svoji predtekmovalni skupini. Tako se je četrtič na zadnjih petih mundialih zgodilo, da je branilka naslova izpadla že po uvodnih treh tekmah.

Navijači Nemčije Analiza Šport Prevzetnost in preveč samozavesti usodni za Nemce

Francija je izpadla po skupinskem delu tekmovanja na prvenstvu leta 2002. Štiri leta prej so bili prvaki! Pa so imeli takrat s Thierryjem Henryjem, Djibrillom Cissejem in Davidom Trezeguetom najboljše strelce angleške, francoske in italijanske lige! A na prvenstvu v Koreji in na Japonskem niso dosegli niti enega gola! Senegal in Danska sta jih premagali, z Urugvajem so igrali 0:0.

Tudi Italijani so pod vodstvom Marcella Lippija menili, da bodo leta 2010 ubranili naslov svetovnih prvakov. Pa so remizirali s Paragvajem in Novo Zelandijo, nato pa jih je s 3:2 šokirala še Slovaška. Lippija je nato zamenjal Cesare Prandelli.

navjjači Mehike Legendarno! Šport Ryanair se tako dela norca iz včerajšnjega poraza Nemcev

Štiri leta pozneje se je enaka usoda pripetila še Španiji, ki pa je bila takrat tudi aktualna evropska prvakinja. Zanje je bilo vsega konec že po dveh tekmah, saj jih je Nizozemska nadiigrala s 5:1, nato pa so jih z 2:0 premagali še Čilenci.

Tudi v desetletjih prej ni manjkalo presenečenj. Dvakratni prvaki Brazilci so denimo pogoreli na prvenstvu 1966. Takrat so bili zanje usodni Portugalci in Madžari. Legendarni Pele je tako od razočaranja najavil konec reprezentančne kariere.

Skupina F Šport Nemčiji se to ni zgodilo kar 80 let

Še huje se je leta 1958 pripetilo Argentincem. Veljali so za enega od favoritov prvenstva. Najprej jih je premagala Zahodna Nemčija, nato pa s 6:1 ponižala še Češkoslovaška. Tekmovanje so končali z gol razliko minus 10!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.