Šport > Nogomet
435 ogledov

Švica zanesljivo v osmino finala

Epa
Točka je zadostovala za mirno napredovanje.

Švicarska in kostariška nogometna reprezentanca sta se v tretjem krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Nižnjem Novgorodu razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0). Iz skupine E sta se v osmino finala prebili Švica in prvouvrščena Brazilija, ki je na drugi tekmi skupine v Moskvi premagala Srbijo 2:0 (1:0).

Švica si je z neodločenim izidom na zadnji tekmi skupinskega dela zagotovila drugo mesto v skupini in obračun v osmini s Švedsko, ki bo v torek ob 16. v Sankt Peterburgu. Švicarji so sicer imeli na tekmi z odpisano Kostariko polno dela, saj so nogometaši iz Srednje Amerike pokazali zelo borbeno in všečno predstavo.

Prvi polčas je prinesel precej dinamično predstavo, v kateri so uvodoma presenetljivo prednjačili Kostaričani. Ti bi kaj lahko v prve pol ure (že izdatno) vodili, a niso izkoristili kopice priložnosti.

Že v peti in šesti minuti je moral švicarski vratar Yann Sommer trikrat resno posredovati po poskusih Joela Campbella, Celsa Borgesa in Cristiana Gamboe. Zatem je na sceno stopil še Daniel Colindres, ki je v sedmi minuti z roba kazenskega prostora meril malce previsoko, v deseti minuti je zadel prečko, v 20. pa je znova posredoval Sommer.

Švicarji v prve pol ure praktično niso bili nevarni, zato pa so zadeli iz svoje prve prave akcije. Stephan Lichsteiner je podal z desne strani, Breel Embolo je na drugi vratnico žogo z glavo oddal v sredino kazenskega prostora, kamor je pritekel Blerim Džemaili in žogo poslal v mrežo za 1:0.

V 53. minuti je Embolo močno z desne strani iz bližine skušal presenetiti Keylorja Navasa, a se ta ni pustil. Le tri minute zatem pa so nepopustljivi Kostaričani izid izenačili. Po kotu z desne strani je v kazenskem prostoru najvišje skočil Kendall Waston in z glavo žogo zabil v mrežo.

Po kar nekajminutnem zatišju je bilo 78. minuti bilo znova vroče v kostariškem kazenskem prostoru, saj je Josip Drmić s strelom z glavo zadel prečko. Že v nasprotnem napadu je Celso Borges sprožil z roba kazenskega prostora, Sommer pa je bil znova dobro postavljen.

Švicarji pa so v zaključku tekme prišli do vodstva, ko je malce znotraj kazenskega prostora močno sprožil Drmić in zadel za 2:1. Takoj zatem so sodniki na drugi strani gledali posnetek za domnevno najstrožjo kazen Kostarike, a je zaradi prepovedanega položaja ni bilo, v tretji minuti sodniškega dodatka pa so jo vendarle dobili, ko so Švicarji v kazenskem prostoru nepravilno ustavili Campbella.

Z bele točke je streljal Bryan Ruiz, ki je zadel prečko, toda od nje se je žoga odbila v Sommerjev hrbet in v mrežo za končnih 2:2.

SP 2018, skupinski del, 3. krog:

Moskva:
Srbija - Brazilija 0:2 (0:1)

Nižni Novgorod:
Švica - Kostarika 2:2 (1:0)

LESTVICA:
1. Brazilija 3 2 1 0 5:1 7
2. Švica 3 1 2 0 5:4 5
3. Srbija 3 1 0 2 2:4 3
4. Kostarika 3 0 1 2 2:5 1

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.