Šport > Nogomet
3991 ogledov

Portugalec odločno nad Ronalda: "Vem, da bo vojna proti meni"

cristiano ronaldo Epa Portugalec je porumenel zaradi udarca s komolcem.
Bi moral Cristiano Ronaldo res dobiti rdeči karton?

Portugalski nogometni strokovnjak in selektor reprezentance Irana Carlos Queiroz je po ponedeljkovem slovesu od svetovnega prvenstva v Rusiji - Iran je v zadnji tekmi skupine B remiziral s Portugalsko z 1:1 - napadel sistem VAR.

Queiroz je menil, da je Cristiano Ronaldo imel srečo, ko po sodniškem ogledu videoposnetka ni dobil rdečega kartona.

Queiroz je po tekmi dejal, da bi prvi zvezdnik Portugalske moral dobiti rdeči karton, ko je v dvoboju z iranskim branilcem Mortezo Pouraliganjijem tekmeca udaril s komolcem v obraz.

Alireza Beiranvand Zgodba in pol Šport Nekdanji brezdomec ubranil enajstmetrovko Ronaldu

"Ne želim preveč govoriti. Gre za mojo domovino in igralca. Vem, da bo vojna proti meni. Toda realnost je, da je sodnik ustavil tekmo zaradi VAR. Udarec s komolcem je bil. To je po pravilih rdeči karton. V pravilih ne piše, da je drugače, če gre za Lionela Messija ali Ronalda,..." je začel 65-letnik.

"Sprejmemo človeške napake, to je del igre. Igralci napravijo napake, trenerji jih in tudi sodniki jih. Toda zdaj imamo sistem, ki stane malo premoženje. Gre za sistem visoke tehnologije s petimi, šestimi ljudmi v sobi. In kaj se zgodi? Nihče ne prevzame odgovornosti. Mora biti kot v ragbiju. Ko je odločitev s pomočjo VAR, moramo vedeti, kaj sodnik misli, ljudje morajo vedeti. Moje mnenje je, da VAR ni dober. To je realnost, pritožb je ogromno," je razložil Queiroz.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Paragvajski sodnik Enrique Caceres je v ponedeljek VAR uporabil kar trikrat. Po ponovnem ogledu videoposnetka je dvakrat dosodil enajstmetrovko in rumeni karton Cristianu Ronaldu.

Nekoliko drugačnega mnenja o sistemu VAR kot Queiroz pa je bil selektor Portugalske Fernando Santos. "Za rdeči karton me ni skrbelo, zdela se je povsem normalna zadeva, ki se zgodi med tekmo. Sodnik je naredil, kar je moral. VAR je uporabil dvakrat ali trikrat, na podlagi tega dosodil dve enajstmetrovki in rumeni karton. Kaj več bom lahko povedal, ko si pogledam posnetek, toda mislim, da je VAR opravil svoje delo," je dejal Santos.

Komentarjev 1
  • kapibara 12:31 26.junij 2018.

    100% je bil to prekršek za RDEČI karton !! Se ga je sodi "ustrašu"