Šport > Nogomet
10475 ogledov

'Švicarski' dvoglavi orel dobil epilog

Granit Xhaka Epa
Kazen za trojico Švicarjev.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je švicarske reprezentante Xherdana Shaqirija, Granita Xhako in Stephana Lichtsteinerja finančno kaznovala zaradi "nešportnega slavja" ob zadetkih na tekmi svetovnega prvenstva v Rusiji med Švico in Srbijo. Omenjeni so z dlanmi imitirali orla, simbol, ki je na albanski zastavi. Xhaka in Shaqiri sta kosovskega porekla.

Granit Xhaka Albanski orel Šport Provokacija in nespoštovanje lastnega dresa?

Shaqiri in Xhaka bosta morala plačati po 8700 evrov kazni, Lichtsteiner pa 4300 evrov. Vsi trije bodo lahko še naprej igrali na SP, nekateri mediji pa menijo, da bi disciplinska komisija Fife lahko igralcem prepovedala nastop na dveh tekmah, saj bi to imitiranje orla lahko ocenili kot provociranje javnosti.

Srbija je omenjeno tekmo v petek izgubila z 1:2, a ostaja v igri za osmino finala. V skupini E ima tri točke oziroma točko manj kot Švica in Brazilija.

Mednarodna nogometna zveza je kaznovala tudi argentinsko zvezo s plačilom 91.000 evrov, ker so se navijači Argentine ob porazu proti Hrvaški (0:3) na svetovnem prvenstvu v Rusiji tepli, metali predmete in vpili žaljivke. Hrvaška zveza je zaradi pretepov navijačev dobila približno 11.000 evrov kazni.

Komentarjev 9
  • Estyle 10:32 27.junij 2018.

    Tudi Dragić je na evropskem dvigival tri prste in nobene kazni.

  • milan78 15:32 26.junij 2018.

    Prvo kot prvo, nista emitirala albanskega temvec srpskega dvoglavega orla. To leti na avorja clanka, ki sploh ne ve kaj pise.. Drugo ceo svet se strinja da so srbi pokradeni iz strani sodnika... Tretje, kje je logika da svicarjem sodi ...prikaži več nemec??? Kakor da bi cipru sodil grk... I nazadnje, AVDO A KO JE VAMA KRIV DA SE VASA PEDERACIJA BIH NIJE PLASIRALA NA S. P???? DA NISU SRBI HAHAHAHA

  • avdo 12:17 26.junij 2018.

    Srbima Uvjek neko drugi kriv samo neka placu