Šport > Nogomet
14945 ogledov

Kazen grozi Hrvatom, Srbom in švicarskemu dvojcu

Granit Xhaka Epa
Na svetovnem prvenstvu ima delo tudi disciplinska komisija Fife.

Disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je začela postopke proti hrvaški nogometni zvezi zaradi navijaških incidentov med tekmo svetovnega prvenstva v Rusiji proti Argentini. V težavah bi se lahko znašli tudi argentinska in srbska nogometna zveza, prav tako zaradi navijačev, ter švicarska reprezentanta Granit Xhaka in Xherdan Shaqiri.

Slednja ki sta sicer po poreklu s Kosova, sta na tekmi drugega kroga proti Srbiji svoja zadetka proslavljala s tako imenovanim "albanskim orlom" ter s kosovsko zastavo na enem od nogometnih čevljev Shaqirija.

Granit Xhaka Albanski orel Šport Provokacija in nespoštovanje lastnega dresa?

Fifa je odprla disciplinske postopke proti hrvaški, argentinski in srbski zvezi, proti vsem zaradi neprimernega obnašanja navijačev. Srbiji kazen grozi še zaradi političnih sporočil, njen selektor Mladen Krstajić pa je prav tako pod drobnogledom Fifine komisije zaradi svojih izjav po tekmi.

Disciplinska komisija Fife pa je poljsko nogometno zvezo kaznovala z 10.000 švicarskimi franki zaradi političnih sporočil poljskih navijačev na tekmi proti Senegalu.

Komentarjev 10
  • bojovi 14:09 25.junij 2018.

    Kar se tiče Švice in Šiptarjev...Šiptarska posla. Samo provocirajo, ker vejo, da se lahko naredijo uboge in svet jih bo še naprej toleriral.

  • dragec 14:29 24.junij 2018.

    Ta dva šipca takoj poslat v Slovenijo.........SDS press

  • Franjo Erman 13:52 24.junij 2018.

    če sta igrala v švicarski reprezentanci, bi morala biti tudi švica na zatožni klopi.drugič naj pa bolje pazijo, koga sprejemajo medse

Sorodne novice