Šport > Nogomet
795 ogledov

Mehika ostaja neporažena, na prvem mestu

Javier Chicharito Epa
Mehiška nogometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Rostovu premagala Južno Korejo z 2:1 (1:0).

Mehičani so v prvem krogu presenetili svetovne prvake Nemce, z drugo zmago proti Južni Koreji pa so naredili velik korak proti izločilnim bojem. Prvi gol na tekmi je padel iz enajstmetrovke, ki je bila že 14. na tem SP. 

Romelu Lukaku Rekordi Šport Lukaku do dosežka, ki je uspel le še Maradoni

Tekma se je začela pričakovano, z napadanjem Mehike ter branjenjem in čakanjem Južne Koreje na protinapade. V enem od njih v 22. minuti je bilo v mehiškem kazenskem prostoru precej vroče. Son Heung-min je potegnil v protinapad, njegov prvi strel je blokiral eden od Mehičanov, zvezdnik Južne Koreje in angleškega Tottenhama pa je prišel še do enega strela, tudi tega je mehiška obramba odbila, tokrat v kot. Po njem je do nevarnega strela z glavo prišel Ki Sung-yeung, Guillermo Ochoa se je izkazal z obrambo.

Nato pa se je južnokorejski obrambi pripetila napaka, Jang Hyunsoo je v kazenskem prostoru igral z roko, srbski sodnik Milorad Mažić je takoj pokazal na enajstmetrovko. V 26. minuti jo je izkoristil Carlos Vela.

Sledila sta dva strela, po en na vsaki strani, oba sta zletela čez gol. V 28. minuti je za Mehiko poskusil Miguel Layun, v 31. minuti pa s prostega strela Son Heung-min.

Belgija - Tunizija Skupina G Šport Rekordna tekma: 7 golov, že 13. 11-metrovka

Južnokorejci so v drugi polčas krenili še bolj odločno. Toda prvo res lepo priložnost v drugem delu so si priigrali Mehičani. V 58. minuti je Andres Guardado, ki je odigral 150. tekmo v mehiškem dresu, lepo zadrževal žogo na robu kazenskega prostora, dobro udaril proti golu, z obrambo se je izkazal Jo Hyeon-woo.

Korejci so še naprej napadali mehiški gol, a si nevarne priložnosti niso uspeli pripraviti. Mehičani pa so zato v 66. minuti ukradli žogo, jo poslali v protinapad, Javier Hernandez pa je iz igre vrgel še zadnjega branilca in zabil svoj 50. gol v reprezentančnem dresu.

Že v sodniškem dodatku je Son Heung-min Korejcem vlil nekaj upanja, ko je z levico z roba kazenskega prostora matiral Ochoo. Po golu za 1:2 so Mehičani stopili na žogo in Korejcem niso več dovolili, da bi jih ogrozili.

Joachim Löw Skupina F Šport Nemčija slaba kot še ne, a se je rešila v 95. minuti

Skupina F:

Nemčija : Mehika 0:1 (0:1)
Švedska : Južna Koreja 1:0 (0:0)

Južna Koreja : Mehika 1:2 (0:1)
Nemčija : Švedska 2:1 (0:1)

Mehika - Švedska
Južna Koreja - Nemčija

Lestvica:
1. Mehika 6
2. Nemčija 3
3. Švedska 3
4. Južna Koreja 0

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.