Šport > Nogomet
1590 ogledov

Lukaku do dosežka, ki je uspel le še Maradoni

Romelu Lukaku epa
Romelu Lukaku do dosežka, ki je nazadnje uspel Maradoni.

Belgijski nogometni reprezentant Romelu Lukaku je z dvema goloma na tekmi svetovnega prvenstva v Rusiji, ko je Belgija s 5:2 premagala Tunizijo, postal šele prvi igralec po legendarnemu Argentincu Diegu Armandu Maradoni, ki je na dveh zaporednih tekmah na SP zadel dvakrat. Maradoni je to uspelo leta 1986 v Mehiki.

Lukaku je dvakrat zadel na tekmi prvega kroga proti Panami (3:0) in nato še to soboto proti Tuniziji (5:2). Enak dosežek je leta 1986 uspel Maradoni v četrtfinalu proti Angliji in nato v polfinalu proti Belgiji.

Belgija - Tunizija Skupina G Šport Rekordna tekma: 7 golov, že 13. 11-metrovka

Lukaku je tako pri štirih zadetkih na SP v Rusiji, prvo mesto med strelci si deli s portugalskim zvezdnikom Cristianom Ronaldom.

Tekma med Belgijo in Tunizijo je postregla še z enim rekordom, in sicer se je prvič v zgodovini SP zgodilo, da se niti ena od uvodnih 27 tekem ni končala brez zadetkov.

Lionel Messi Rebić Šport "Messi bil tako slab, da nisem več želel njegovega dresa"

Ob tem so gledalci videli 13. enajstmetrovko, izkoristil jo je Eden Hazard za 1:0, kar je izenačitev s SP 2014 v Braziliji, ko so jih sodniki toliko dosodili na celotnem turnirju. Na SP 210 v Južni Afriki so jih gledalci videli 15.

Islandca z lado Nora ideja Šport Islandca z lado na mundial v Rusijo
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.