Zlati čevelj zasluženo v Messijeve roke

Foto: EPA
Foto: EPA
Neustavljivi Leo Messi je prejel nagrado za najboljšega strelca evropskih lig. Argentinec je v 37 tekmah zabil neverjetnih 50 golov. Edini, ki se mu je po številu zadetkov vsaj približal, je Cristiano Ronaldo.
Oglej si celoten članek

V španski ligi je bil Messi v letošnji sezoni strah in trepet vseh branilcev, saj je nasprotnikovo mrežo zatresel večkrat (50) kot katerikoli drugi igralec v Evropi. Na drugo mesto se je uvrstil Cristiano Ronaldo, ki je za Real Madrid prispeval 46 golov. Veliko manj zadetkov je nanizal tretjeuvrščeni Robin Van Persie, ki je sezono zaključil pri jubilejnih 30. Sledita mu najboljši strelec Bundeslige Klaas-Jan Huntelaar z 29 in Milanov Zlatan Ibrahimović z 28 zadetki.

Vsak gol v eni izmed petih najmočnejših evropskih lig igralcu prinese dve točki. Messi je tako, podobno kot Real Madrid v ligaškem tekmovanju, zbral končnih sto točk.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.