Šport > Nogomet
18 ogledov

Zlati čevelj zasluženo v Messijeve roke

Lionel Messi Barcelona AC Milan Liga prvakov četrtfinale povratna tekma EPA
Neustavljivi Leo Messi je prejel nagrado za najboljšega strelca evropskih lig. Argentinec je v 37 tekmah zabil neverjetnih 50 golov. Edini, ki se mu je po številu zadetkov vsaj približal, je Cristiano Ronaldo.

V španski ligi je bil Messi v letošnji sezoni strah in trepet vseh branilcev, saj je nasprotnikovo mrežo zatresel večkrat (50) kot katerikoli drugi igralec v Evropi. Na drugo mesto se je uvrstil Cristiano Ronaldo, ki je za Real Madrid prispeval 46 golov. Veliko manj zadetkov je nanizal tretjeuvrščeni Robin Van Persie, ki je sezono zaključil pri jubilejnih 30. Sledita mu najboljši strelec Bundeslige Klaas-Jan Huntelaar z 29 in Milanov Zlatan Ibrahimović z 28 zadetki.

Vsak gol v eni izmed petih najmočnejših evropskih lig igralcu prinese dve točki. Messi je tako, podobno kot Real Madrid v ligaškem tekmovanju, zbral končnih sto točk.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.