Zlati vitezi spet napolnili mrežo Panterjev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hokejisti Vegas Golden Knights so v finalni seriji hokejske lige NHL povedli z 2:0 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Ekipa Vegas Golden Knights je zmagala na obeh prvih dveh domačih tekmah v finalu Stanleyjevega pokala proti Florida Panthers. Potem ko so prvo tekmo dobili s 5:2, so na drugi v ameriški igralniški meki zmagali s 7:2 in v boju na štiri zmage povedli z 2:0. Zdaj se dvoboj za naslov prvaka seli na Florido.

Obe ekipi drugič v klubski zgodovini nastopata v finalu Stanleyjevega pokala in še nikoli nista osvojili naslova.

Panterji so se kot osmouvrščena ekipa vzhodne konference uvrstili v končnico s posebnim povabilom, vitezi pa so bili v rednem delu najboljša ekipa zahodne konference.

Na drugi tekmi je moral vratar gostov Sergej Bobrovskij v drugi tretjini predčasno iz igre, potem ko je prejel štiri gole iz 13 strelov v samo 27 minutah. Tudi branilec Floride Radko Gudas je zapustil igro zaradi poškodbe po udarcu napadalca vitezov, Ivana Barbaševa.

Jonathan Marchessault je po slabih 13 minutah igre popeljal povedel Vegas v vodstvo z 1:0. Alex Martinez je nato prednost ob koncu prvega dela podvojil. Ko sta nato v drugi tretjini zadela še Nicolas Roy in Brett Howden, je moral šokirani Bobrovskij z ledu.

Gostom je nekaj upanja vrnil Anton Lundell, potem ko je po 14 sekundah igre v zadnji tretjini zadel za Florido, vendar so panterji spet odločno odgovorili. Marchessault je zadel še drugič na tekmi, na 6:1 je povišal Michael Amadio, preden je Matthew Tkachuk dosegel še en gol za goste, ki pa je bil slaba tolažba.

Za končni izid se je s svojim drugim zadetkom večera izkazal še Howden.

Tretja tekma bo v četrtek na Floridi.

* Izid, končnica, finale:
Vegas Golden Knights - Florida Panthers  7:2
- Vegas Golden Knights vodijo z 2:0 v zmagah;

* Opomba: Ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.