Šport
93 ogledov

Zlati vitezi spet napolnili mrežo Panterjev

Las Vegas Golden Knights Profimedia
Hokejisti Vegas Golden Knights so v finalni seriji hokejske lige NHL povedli z 2:0 v zmagah.

Ekipa Vegas Golden Knights je zmagala na obeh prvih dveh domačih tekmah v finalu Stanleyjevega pokala proti Florida Panthers. Potem ko so prvo tekmo dobili s 5:2, so na drugi v ameriški igralniški meki zmagali s 7:2 in v boju na štiri zmage povedli z 2:0. Zdaj se dvoboj za naslov prvaka seli na Florido.

Obe ekipi drugič v klubski zgodovini nastopata v finalu Stanleyjevega pokala in še nikoli nista osvojili naslova.

Panterji so se kot osmouvrščena ekipa vzhodne konference uvrstili v končnico s posebnim povabilom, vitezi pa so bili v rednem delu najboljša ekipa zahodne konference.

Na drugi tekmi je moral vratar gostov Sergej Bobrovskij v drugi tretjini predčasno iz igre, potem ko je prejel štiri gole iz 13 strelov v samo 27 minutah. Tudi branilec Floride Radko Gudas je zapustil igro zaradi poškodbe po udarcu napadalca vitezov, Ivana Barbaševa.

Jonathan Marchessault je po slabih 13 minutah igre popeljal povedel Vegas v vodstvo z 1:0. Alex Martinez je nato prednost ob koncu prvega dela podvojil. Ko sta nato v drugi tretjini zadela še Nicolas Roy in Brett Howden, je moral šokirani Bobrovskij z ledu.

Gostom je nekaj upanja vrnil Anton Lundell, potem ko je po 14 sekundah igre v zadnji tretjini zadel za Florido, vendar so panterji spet odločno odgovorili. Marchessault je zadel še drugič na tekmi, na 6:1 je povišal Michael Amadio, preden je Matthew Tkachuk dosegel še en gol za goste, ki pa je bil slaba tolažba.

Za končni izid se je s svojim drugim zadetkom večera izkazal še Howden.

Tretja tekma bo v četrtek na Floridi.

* Izid, končnica, finale:
Vegas Golden Knights - Florida Panthers  7:2
- Vegas Golden Knights vodijo z 2:0 v zmagah;

* Opomba: Ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.