Zlatorog še naprej brez zmage

Foto: ABA Alen Omić Zlatorog Foto: ABA Daniel Vujasinović Zlatorog Široki Brijeg Foto: ABA Darko Cohadarević Zlatorog Široki Brijeg Foto: ABA Collins Coleman Zlatorog Široki Brijeg Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Union Olimpija - Radnički Foto: ABA Helios Domžale - Cedevita Foto: ABA Helios Domžale - Cedevita Foto: ABA Helios Domžale - Cedevita Foto: ABA Helios Domžale - Cedevita Foto: ABA Helios Domžale - Cedevita Foto: ABA Helios Domžale - Cedevita Foto: ABA Helios Domžale - Cedevita
V 6. kolu lige ABA so košarkarji Uniona Olimpije premagali Radnički in ohranili svoj nepremagljivi niz (85:70). Domžalski Helios je izgubil tudi šesto tekmo, tokrat proti Cedeviti (62:87). Krka je izgubila na gostovanju pri Budućnosti, potem ko je ob polčasu zaostaja za deset točk (84:80). Zlatorog je na domačem igrišču s 53:78 klonil proti Širokem Brijegu in še naprej ostaja brez zmage v jadranski druščini.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Zlatoroga so tudi po končanem 6. koluu lige ABA brez zmage. Vknjižili so šest porazov in so trdno na dnu lestvice, medtem ko je Široki Brijeg z novima dvema točkama z desetega napredoval na sedmo mesto.

Igralci Širokega so že v uvodu tekme pokazali, da jih zanima le zmaga. Povedli so s 7:2, nato sredi prve četrtine še z 18:8, Laščani pa niso našli poti do nasprotnikovega koša in gostje so uvodni del dvoboja dobili z 22:10. Tudi druga četrtina je bila povsem v znamenju gostov. Široki je vodil že za 19 točk, to razliko pa so Laščani v zaključku drugega dela le nekoliko zmanjšali. Predvsem zaradi številnih izgubljenih žog in slabega meta za dve točki so igralci Zlatoroga na odmor odšli z zaostankom 25:42.

Tudi v nadaljevanju so Laščani pokazali slabo igro, vendar so slabo igrali tudi gostje. Skoraj tri minute obe ekipi nista zadeli, v drugi polovici tretje četrtine pa so igralci Zlatoroga z nekoliko bolj agresivno igro vendarle znižali rezultat, kljub temu pa so pred zadnjo četrtino zaostajali za 11 točk. V zadnjem delu tekme pa so gostje spet zaigrali bolje in v prvih nekaj minutah nanizali nekaj košev, štiri minute pred koncem je razlika znašala kar 27 točk. V zaključku tekme pa Laščanom ni uspelo zmanjšati razlike in Široki Brijeg je z 78:53 prišel do tretje zmage v ligi ABA. Pri domačih je Vladimir Panić dosegel 21 točk in bil tudi najboljši strelec tekme.

Zlatorog bo v naslednjih dveh kolih igral na domačem parketu, najprej se bo pomeril z Zagrebom, nato pa v Tri Lilije prihaja Partizan.

Nostalgija: zmaji v Tivoliju do nove zmage

Košarkarji Uniona Olimpije tudi po šestem kolu ostajajo neporaženi v ligi ABA. Obračun v Tivoliju z Radničkim je bil njihov deseti uradni nastop v novi sezoni, ocena pa zaenkrat zelo visoka, saj se lahko trener Sašo Filipovski pohvali z izkupičkom 7-3. Šest zmag v jadranski konkurenci, sredi tedna premierni uspeh v Evroligi, porazi pa so prišli s strani Barcelone, Siene in Krke v slovenskem superpokalu.

Ljubljančani so glavni del naloge opravili v prvem polčasu, v katerem so si nabrali dovolj visoko prednost, da je gostje iz Kragujevca kljub obupnim poskusom v nadaljevanju niso uspeli izničiti. Olimpija je tekmo odprla z izidom 13:0 in prednost na začetku druge četrtine povišala na 40:24. Ob odlični strelski predstavi celotnega moštva - med strelce se je že v prvem polčasu vpisalo vseh deset igralcev, ki so stopili na parket - so zmaji razliko raztegnili na 52:32 in na odmor odšli s 54:36.

Radnički je v drugem polčasu pokazal povsem drug obraz; v 24. minuti je prišel na 56:48, v 29. na 62:55, na začetku zadnje četrtine pa je bil rezultat 65:62. Zeleno-beli so še pravočasno uredili svoje vrste in po zaslugi Deona Thompsona (17 točk, 9 skokov, indeks 25) in Aleksandra Ćapina (14 točk, 4 podaje) hitro pobegnili na 71:62 ter si zagotovili novi dve točki.

Zmaje v prihodnjem tednu čakata dve zahtevni in pomembni preizkušnji. V sredo bo v Stožicah v evroligi gostila turški Galatasaray, v soboto pa jo v Novem mestu čaka veliki domači derbi s Krko.

Dragićevi koši premalo za Krko

Košarkarji Krke po šestem kolu lige ABA ostajajo pri eni zmagi, ki so jo dosegli v prejšnjem krogu doma proti Hemofarmu. Želja, da bi tej sledila še prva v gosteh, je bila neuresničljiva, saj so Novomeščani preslabo odigrali prve tri četrtine tekme, tako da visokega zaostanka v zadnjih desetih minutah niso uspeli izničiti.

V zadnji minuti tekme je Krka po nizu točk Zorana Dragića prišla vsega na tri točke zaostanka, popoln preobrat pa je s črte prostih metov preprečil Bojan Krstović. Izenačenih je bilo le nekaj uvodnih minut, nato pa je Budućnost z delnim izidom 9:0 v pičli minuti pobegnila na visokih trinajst točk prednosti. Razlika je sredi tretje četrtine poskočila na 57:41, pred zadnjimi desetimi minutami pa je imela Budućnost še vedno lepo zalogo. Počasi in vztrajno so se slovenski prvaki bližali, vendar jim na manj kot na 82:79 ni uspelo priti.

Novomeščane v prihodnjih treh kolih lige ABA čakajo trije zahtevni tekmeci, hkrati pa bodo sredi meseca pričeli z nastopi v evropskem pokalu. V sedmem krogu jadranskega tekmovanja bo v dvorani Leona Štuklja veliki slovenski derbi z Unionom Olimpijo (nato Krko čaka še gostovanje pri Cedeviti in domača tekma s Crveno zvezdo), evropsko sezono pa bodo odprli doma proti Lietuvosu Rytasu, ki jo vodi njihov bivši trener Aleksandar Džikić.

Helios izgubil še šestič zapored

Košarkarji Heliosa so doživeli šesti poraz v ligi ABA, drugega v nizu na domačem parketu. Proti zagrebški Cedeviti, ki je v dosedanjih petih krogih klonila le v Stožicah, so bili varovanci trenerja Zmaga Sagadina brez pravih možnosti za presenečenje, tako da bodo morali še počakati na prvo zmago v novi sezoni.

Domžalčani bodo v naslednjih štirih krogih kar trikrat gostitelji. Prihodnji teden bo v dvorani Komunalnega centra nastopila Crvena zvezda, nato bodo igrali v Zagrebu, serijo petih domačih tekem v šestih krogih pa bodo zaključili proti Zlatorogu in Radničkemu.

Glede na to, da je Cedevita v prejšnjem krogu premagala evroligaški Zagreb s kar 46 točkami razlike, so jo Domžalčani še dobro odnesli. Bili so sicer vseskozi v zaostanku - že na začetku 11:22, vendar pa so si Zagrebčani visoko končno razliko priigrali šele v zaključku srečanja. Helios je po treh četrtinah zaostajal vsega sedem točk, kar je stratega Cedevite Dražena Anzulovića prisililo k bolj zavzetemu pristopu. Tako so njegovi varovanci v dveh minutah prišli na 65:50 in se prav v zadnji minuti prebili do najvišje prednosti na tekmi.

Jutri bodo kot zadnji na parket stopili igralci Zlatoroga. Laščani bodo svojo prvo zmago iskali na domačem parketu proti Širokemu, dvoboj v Treh lilijah pa se bo začel ob 20. uri.

Liga ABA, 6. kolo:

Helios Domžale : Cedevita 62:87 (50:57, 30:42, 13:24)
Gay 13 točk, Pašalić 12; Warren in Draper 15, Smodiš 11

Budućnost : Krka 84:80 (73:60, 47:37, 30:17)
Vučević 21, Anderson in Vitkovac 12; Jordan 17, Dragić 14

Union Olimpija : Radnički 85:70 (65:57, 54:36, 27:19)
Thompson 17, Green 15, Ćapin 14; Scott 20, Simon 10

Zagreb: Crvena zvezda 102:85 (78:59, 64:38, 33:19)
May 24, Mulaomerović 23, Kasun 20; Morrison 27, Milutinović 15

Partizan : Cibona 91:67 (62:44, 43:26, 16:10)
Adušić 14, Raduljica 12, Katić 11; Chase 16, Barbour 11

Zlatorog Laško : Široki Brijeg 53:78 (39:51, 25:42, 10:22)
Panič 21, Vujasinović 6; Butorac in Collins 12, Planinić 10

29. decembra:
Hemofarm - Maccabi Tel-Aviv

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:39 5. November 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.