Šport > Košarka
14 ogledov

Zlatorog še naprej brez zmage

union olimpija rothbart
1/22
Saša Despot
V 6. kolu lige ABA so košarkarji Uniona Olimpije premagali Radnički in ohranili svoj nepremagljivi niz (85:70). Domžalski Helios je izgubil tudi šesto tekmo, tokrat proti Cedeviti (62:87). Krka je izgubila na gostovanju pri Budućnosti, potem ko je ob polčasu zaostaja za deset točk (84:80). Zlatorog je na domačem igrišču s 53:78 klonil proti Širokem Brijegu in še naprej ostaja brez zmage v jadranski druščini.

Košarkarji Zlatoroga so tudi po končanem 6. koluu lige ABA brez zmage. Vknjižili so šest porazov in so trdno na dnu lestvice, medtem ko je Široki Brijeg z novima dvema točkama z desetega napredoval na sedmo mesto.

Igralci Širokega so že v uvodu tekme pokazali, da jih zanima le zmaga. Povedli so s 7:2, nato sredi prve četrtine še z 18:8, Laščani pa niso našli poti do nasprotnikovega koša in gostje so uvodni del dvoboja dobili z 22:10. Tudi druga četrtina je bila povsem v znamenju gostov. Široki je vodil že za 19 točk, to razliko pa so Laščani v zaključku drugega dela le nekoliko zmanjšali. Predvsem zaradi številnih izgubljenih žog in slabega meta za dve točki so igralci Zlatoroga na odmor odšli z zaostankom 25:42.

Tudi v nadaljevanju so Laščani pokazali slabo igro, vendar so slabo igrali tudi gostje. Skoraj tri minute obe ekipi nista zadeli, v drugi polovici tretje četrtine pa so igralci Zlatoroga z nekoliko bolj agresivno igro vendarle znižali rezultat, kljub temu pa so pred zadnjo četrtino zaostajali za 11 točk. V zadnjem delu tekme pa so gostje spet zaigrali bolje in v prvih nekaj minutah nanizali nekaj košev, štiri minute pred koncem je razlika znašala kar 27 točk. V zaključku tekme pa Laščanom ni uspelo zmanjšati razlike in Široki Brijeg je z 78:53 prišel do tretje zmage v ligi ABA. Pri domačih je Vladimir Panić dosegel 21 točk in bil tudi najboljši strelec tekme.

Zlatorog bo v naslednjih dveh kolih igral na domačem parketu, najprej se bo pomeril z Zagrebom, nato pa v Tri Lilije prihaja Partizan.

Nostalgija: zmaji v Tivoliju do nove zmage

Košarkarji Uniona Olimpije tudi po šestem kolu ostajajo neporaženi v ligi ABA. Obračun v Tivoliju z Radničkim je bil njihov deseti uradni nastop v novi sezoni, ocena pa zaenkrat zelo visoka, saj se lahko trener Sašo Filipovski pohvali z izkupičkom 7-3. Šest zmag v jadranski konkurenci, sredi tedna premierni uspeh v Evroligi, porazi pa so prišli s strani Barcelone, Siene in Krke v slovenskem superpokalu.

Ljubljančani so glavni del naloge opravili v prvem polčasu, v katerem so si nabrali dovolj visoko prednost, da je gostje iz Kragujevca kljub obupnim poskusom v nadaljevanju niso uspeli izničiti. Olimpija je tekmo odprla z izidom 13:0 in prednost na začetku druge četrtine povišala na 40:24. Ob odlični strelski predstavi celotnega moštva - med strelce se je že v prvem polčasu vpisalo vseh deset igralcev, ki so stopili na parket - so zmaji razliko raztegnili na 52:32 in na odmor odšli s 54:36.

Radnički je v drugem polčasu pokazal povsem drug obraz; v 24. minuti je prišel na 56:48, v 29. na 62:55, na začetku zadnje četrtine pa je bil rezultat 65:62. Zeleno-beli so še pravočasno uredili svoje vrste in po zaslugi Deona Thompsona (17 točk, 9 skokov, indeks 25) in Aleksandra Ćapina (14 točk, 4 podaje) hitro pobegnili na 71:62 ter si zagotovili novi dve točki.

Zmaje v prihodnjem tednu čakata dve zahtevni in pomembni preizkušnji. V sredo bo v Stožicah v evroligi gostila turški Galatasaray, v soboto pa jo v Novem mestu čaka veliki domači derbi s Krko.

Dragićevi koši premalo za Krko

Košarkarji Krke po šestem kolu lige ABA ostajajo pri eni zmagi, ki so jo dosegli v prejšnjem krogu doma proti Hemofarmu. Želja, da bi tej sledila še prva v gosteh, je bila neuresničljiva, saj so Novomeščani preslabo odigrali prve tri četrtine tekme, tako da visokega zaostanka v zadnjih desetih minutah niso uspeli izničiti.

V zadnji minuti tekme je Krka po nizu točk Zorana Dragića prišla vsega na tri točke zaostanka, popoln preobrat pa je s črte prostih metov preprečil Bojan Krstović. Izenačenih je bilo le nekaj uvodnih minut, nato pa je Budućnost z delnim izidom 9:0 v pičli minuti pobegnila na visokih trinajst točk prednosti. Razlika je sredi tretje četrtine poskočila na 57:41, pred zadnjimi desetimi minutami pa je imela Budućnost še vedno lepo zalogo. Počasi in vztrajno so se slovenski prvaki bližali, vendar jim na manj kot na 82:79 ni uspelo priti.

Novomeščane v prihodnjih treh kolih lige ABA čakajo trije zahtevni tekmeci, hkrati pa bodo sredi meseca pričeli z nastopi v evropskem pokalu. V sedmem krogu jadranskega tekmovanja bo v dvorani Leona Štuklja veliki slovenski derbi z Unionom Olimpijo (nato Krko čaka še gostovanje pri Cedeviti in domača tekma s Crveno zvezdo), evropsko sezono pa bodo odprli doma proti Lietuvosu Rytasu, ki jo vodi njihov bivši trener Aleksandar Džikić.

Helios izgubil še šestič zapored

Košarkarji Heliosa so doživeli šesti poraz v ligi ABA, drugega v nizu na domačem parketu. Proti zagrebški Cedeviti, ki je v dosedanjih petih krogih klonila le v Stožicah, so bili varovanci trenerja Zmaga Sagadina brez pravih možnosti za presenečenje, tako da bodo morali še počakati na prvo zmago v novi sezoni.

Domžalčani bodo v naslednjih štirih krogih kar trikrat gostitelji. Prihodnji teden bo v dvorani Komunalnega centra nastopila Crvena zvezda, nato bodo igrali v Zagrebu, serijo petih domačih tekem v šestih krogih pa bodo zaključili proti Zlatorogu in Radničkemu.

Glede na to, da je Cedevita v prejšnjem krogu premagala evroligaški Zagreb s kar 46 točkami razlike, so jo Domžalčani še dobro odnesli. Bili so sicer vseskozi v zaostanku - že na začetku 11:22, vendar pa so si Zagrebčani visoko končno razliko priigrali šele v zaključku srečanja. Helios je po treh četrtinah zaostajal vsega sedem točk, kar je stratega Cedevite Dražena Anzulovića prisililo k bolj zavzetemu pristopu. Tako so njegovi varovanci v dveh minutah prišli na 65:50 in se prav v zadnji minuti prebili do najvišje prednosti na tekmi.

Jutri bodo kot zadnji na parket stopili igralci Zlatoroga. Laščani bodo svojo prvo zmago iskali na domačem parketu proti Širokemu, dvoboj v Treh lilijah pa se bo začel ob 20. uri.

Liga ABA, 6. kolo:

Helios Domžale : Cedevita 62:87 (50:57, 30:42, 13:24)
Gay 13 točk, Pašalić 12; Warren in Draper 15, Smodiš 11

Budućnost : Krka 84:80 (73:60, 47:37, 30:17)
Vučević 21, Anderson in Vitkovac 12; Jordan 17, Dragić 14

Union Olimpija : Radnički 85:70 (65:57, 54:36, 27:19)
Thompson 17, Green 15, Ćapin 14; Scott 20, Simon 10

Zagreb: Crvena zvezda 102:85 (78:59, 64:38, 33:19)
May 24, Mulaomerović 23, Kasun 20; Morrison 27, Milutinović 15

Partizan : Cibona 91:67 (62:44, 43:26, 16:10)
Adušić 14, Raduljica 12, Katić 11; Chase 16, Barbour 11

Zlatorog Laško : Široki Brijeg 53:78 (39:51, 25:42, 10:22)
Panič 21, Vujasinović 6; Butorac in Collins 12, Planinić 10

29. decembra:
Hemofarm - Maccabi Tel-Aviv

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 20:39 05.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.