Zloglasni zdravnik izgubil licenco

Foto: Profimedia Sodišče v Erfurtu.
Foto: Profimedia Sodišče v Erfurtu.
Zdravnik ima pravico do pritožbe na odločitev v enem mesecu.
Oglej si celoten članek

Nemški zdravnik, ki so ga leta 2021 obsodili zaradi krvnega dopinga, je izgubil zdravniško licenco, so sporočile oblasti v nemški deželi Turingiji, poroča tiskovna agencija dpa. Odločitev še ni pravnomočna. 

Gre za športnega zdravnika Marka S, ki ga označujejo le z imenom in prvo črko priimka. Zdravnika so pred tremi leti obsodili na štiri leta in 10 mesecev zapora zaradi kršitev nemške zdravstvene zakonodaje in nedovoljene uporabe dopinških metod v športu. V priporu je bil od leta 2019, leta 2022 pa so ga predčasno izpustili.

Primer je povzročil velikanski pretres v nemškem športu leta 2019, ko so izpeljali racije na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Seefeldu v Avstriji.

Marka S so aretirali hkrati s športniki. Šlo je za tekmovalce v nordijskem smučanju in kolesarstvu, ki so jih nato sankcionirali v matičnih državah.

Odslužil triletno prepoved

Dopinške prakse in metode so v Nemčiji kaznivo dejanje. Kazen je vključevala tudi triletno prepoved opravljanja zdravniškega poklica, ki se je iztekla.

A zdravniku grozi, da se ne bo mogel vrniti v zdravniški poklic. Tiskovna predstavnica državnega upravnega urada v Turingiji je potrdila, da so zdravniku odvzeli zdravniško licenco.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.