Šport > Nogomet
714 ogledov

Brazilski nogometni zvezdnik dobil dvoletno prepoved igranja

Gabriel Barbosa Profimedia
Brazilski olimpijski zmagovalec Gabriel "Gabigol" Barbosa je dobil kazen zaradi dopinškega prekrška.

Brazilski olimpijski zmagovalec Gabriel Barbosa je dobil dveletno prepoved igranja nogometa, ker se je izognil dopinški kontroli. "Gabigol" je leta 2016 na poti do olimpijskega zlata v Riu de Janeiru igral tudi z zvezdnikom Neymarjem in nekaj časa veljal za enega najbolj vročih brazilskih napadalcev.

Sedemindvajsetletni napadalec se je izognil nenapovedani dopinški kontroli, ki so jo 8. aprila 2023 opravili pri njegovem klubu Flamengo. Primer je po vseh postopkih obravnavalo še brazilsko športno razsodišče in s 5:4 v glasovih potrdilo kazen domačih dopinških organov.

Na kazen se lahko nogometaš, "ki ni upošteval navodil in je žalil dopinške uradnike ter ni upošteval njihovih navodil", kot je zapisano v razsodbi, še pritoži.

Gabriel Barbosa | Avtor: Profimedia Profimedia

Gabriel Barbosa je že leta 2016 kot nadarjen mladenič okrepil vrste Interja iz Milana, a se na evropskih tleh ni posebej znašel ter se leta 2020 vrnil v domovino. Je produkt Santosove šole, v Evropi pa je nastopal še za Benfico, po svoji vrnitvi v Brazilijo pa je član Flamenga.

S slednjim je osvojil tudi dva pokala Libertadores (južnoameriška liga prvakov), potem ko je leta 2019 v finalu zadel oba zadetka za zmago z 2:1, v finalu leta 2022 pa dosegel edini zadetek na tekmi. Tekom svoje klubske kariere je dosegel že 240 uradnih zadetkov, pet pa jih je prispeval tudi na 18 tekmah za brazilsko reprezentanco.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice