Šport > Nogomet
9069 ogledov

Nemci povlekli nepredstavljivo potezo, poti nazaj ni več

nemčija nogomet Profimedia
Pogodba je sklenjena do leta 2034.

Nemška nogometna zveza (DFB) je poskrbela za nekaj začudenja med domačimi ljubitelji nogometa, saj je sporočila, da bo leta 2027 zamenjala proizvajalca opreme. Domači adidas bo zamenjal ameriški Nike, kar je bilo še pred leti nekaj nepredstavljivega. DFB je z Nikom podpisala pogodbo do leta 2034, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zamenjava je finančne narave, saj bo Nike za sodelovanje plačal precej več, kot je bil za to pripravljen plačati adidas, s katerim je zveza sodelovala sedem desetletij.

nemčija nogomet | Avtor: Profimedia Profimedia

"Veselimo se sodelovanja z Nikejem in se mu zahvaljujemo za zaupanje, ki so nam ga izkazali. Prihodnje partnerstvo bo v prihodnjem desetletju DFB omogočilo nadaljevanje izpolnjevanja ključnih nalog z namenom celovitega razvoja nogometa v Nemčiji. Hvaležni smo, da se lahko kot združenje spet veselimo gospodarsko stabilne prihodnosti zahvaljujoč zavezanosti, ki jo je obljubil Nike," je dejal predsednik DFB Bernd Neuendorf.

Novica je prišla le nekaj dni po tem, ko je adidas izdal novo kolekcijo reprezentančnih dresov za gostujoče tekme. Ti so živo rožnate barve, kar je bil razlog za številne kritike na spletnih omrežjih.

Nemčija nogomet | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.