Zmaga Bastianiniju, Bagnaia skorajda že povsem ujel Quartararoja

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je na dirki svetovnega prvenstva za VN Aragonije v Alcanizu osvojil drugo mesto v elitnem razredu motoGP. Vodilni v SP, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), je odstopil, tako da je zdaj njegova prednost le še deset točk. Zmagal je Italijan Enea Bastianini (Ducati Gresini).
Oglej si celoten članek

Za Francoza se je dirka, ki jo je sicer začel s šestega izhodišča, začela z nočno moro; po padcu Japonca Takaakija Nakagamija ter trčenju Marca Marqueza in Quartararoja že v prvem krogu je slednji grdo padel in odstopil, na srečo pa se ni poškodoval.

Ničlo tekmeca je dobro izkoristil Bagnaia. Začel je s prvega startnega mesta, edini tekmec v boju za prvo mesto pa je bil njegov rojak iz podružnične Ducatijeve ekipe Gresini Bastianini. Ko je že kazalo, da bo tovarniški voznik Ducatija dosegel že sedmo zmago v sezoni in peto v nizu, pa je Bastianini napadel v zadnjem krogu, ostal v vodstvu in dosegel četrto zmago v sezoni.

Tretji je bil na koncu Španec Aleix Espargaro (Aprilia). V seštevku sezone je Quartararo ostal pri 211 točkah, Bagnaia pa je zdaj pri 201.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.