Šport > Moto športi
142 ogledov

Zmaga Bastianiniju, Bagnaia skorajda že povsem ujel Quartararoja

Enea Bastianini Epa
Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je na dirki svetovnega prvenstva za VN Aragonije v Alcanizu osvojil drugo mesto v elitnem razredu motoGP. Vodilni v SP, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), je odstopil, tako da je zdaj njegova prednost le še deset točk. Zmagal je Italijan Enea Bastianini (Ducati Gresini).

Za Francoza se je dirka, ki jo je sicer začel s šestega izhodišča, začela z nočno moro; po padcu Japonca Takaakija Nakagamija ter trčenju Marca Marqueza in Quartararoja že v prvem krogu je slednji grdo padel in odstopil, na srečo pa se ni poškodoval.

Ničlo tekmeca je dobro izkoristil Bagnaia. Začel je s prvega startnega mesta, edini tekmec v boju za prvo mesto pa je bil njegov rojak iz podružnične Ducatijeve ekipe Gresini Bastianini. Ko je že kazalo, da bo tovarniški voznik Ducatija dosegel že sedmo zmago v sezoni in peto v nizu, pa je Bastianini napadel v zadnjem krogu, ostal v vodstvu in dosegel četrto zmago v sezoni.

Tretji je bil na koncu Španec Aleix Espargaro (Aprilia). V seštevku sezone je Quartararo ostal pri 211 točkah, Bagnaia pa je zdaj pri 201.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.