Zmaga Karbonovi, Ana Drev osma

Foto: Žurnal24 Vodilna po prvi vožnji Nicole Hosp je v finalu zdrsnila na 17. mesto.
Zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v Panorami je Italijanka Denise Karbon. Ana Drev je z najboljšim časom finalne vožnje osvojila osmo mesto. Do točk tudi Robnikova.
Oglej si celoten članek
 

Panorama, veleslalom (ž)

1. D. Karbon (ITA) 2:42,71
2. E. Goergl (AVT) +0,42
3. M. Moelgg (ITA) +0,51
...
8. A. Drev (SLO) +1,69
24. M. Robnik (SLO) +3,89

Zmagovalka drugega letošnjega veleslaloma za svetovni pokal v Panorami v Kanadi je Italijanka Denise Karbon. Drugo mesto je z 42. tisočinkami zaostanka osvojila Avstrijka Elisabeth Goergl, tretjega pa Italijanka Manuela Moelgg, ki je za rojakinjo zaostala za 51. tisočink. Vodilna po prvi vožnji Avstrijka Nicole Hosp je v finalu zdrsnila s proge, uspela nadaljevati in končala na 16. mestu. Karbonova je zmagala že na uvodni veleslalomski tekmi sezone v Söldnu in tako s polnim točkovnim izkupičkom vodi v seštevku veleslaloma. V skupnem seštevku je po treh tekmah prav tako vodilna Karbonova. Ima 44 točk prednosti pred danes četrtouvrščeno Avstrijko Marlies Schild.

 

Osmouvrščena Ana Drev © Dejan Mijović

 
Ana Drev se je z najboljšim časom druge vožnje iz 29. mesta povzpela na končno osmo mesto. To je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. "Prva vožnja ni ravno uspela, vendar sem imela za drugo še veliko energije in motivacije, da sestavim eno boljšo vožnjo. Ko sem prišla v cilj sem vedela, da sem opravila dobro vožnjo, vendar nisem mislila, da bom prišla tako daleč naprej. Stvari so se izšle zares super," je po prihodu v cilj dejala Drevova. Druga slovenska finalistka Mateja Robnik je osvojila 24. mesto (po prvi vožnji je bila 28.). Klemen Bergant, vodja ženskih reprezentanc, je po veleslalomu povedal: "Z današnjimi rezultati smo zelo zadovoljni. Ana je prišla med deset, v finalu je bila tudi Mateja, kar so bile pravzaprav naše želje." Ana Kobal in Maruša Ferk sta odstopili v prvem teku. Tina Maze je zaradi bolečin v hrbtu pred dnevi odpotovala domov. V nedeljo bo v kanadski Panorami še ženski slalom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.