Šport
5 ogledov

Zmaga Karbonovi, Ana Drev osma

Vodilna po prvi vožnji Nicole Hosp je v finalu zdrsnila na 17. mesto. Žurnal24 main
Zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v Panorami je Italijanka Denise Karbon. Ana Drev je z najboljšim časom finalne vožnje osvojila osmo mesto. Do točk tudi Robnikova.
 

Panorama, veleslalom (ž)

1. D. Karbon (ITA) 2:42,71
2. E. Goergl (AVT) +0,42
3. M. Moelgg (ITA) +0,51
...
8. A. Drev (SLO) +1,69
24. M. Robnik (SLO) +3,89

Zmagovalka drugega letošnjega veleslaloma za svetovni pokal v Panorami v Kanadi je Italijanka Denise Karbon. Drugo mesto je z 42. tisočinkami zaostanka osvojila Avstrijka Elisabeth Goergl, tretjega pa Italijanka Manuela Moelgg, ki je za rojakinjo zaostala za 51. tisočink. Vodilna po prvi vožnji Avstrijka Nicole Hosp je v finalu zdrsnila s proge, uspela nadaljevati in končala na 16. mestu. Karbonova je zmagala že na uvodni veleslalomski tekmi sezone v Söldnu in tako s polnim točkovnim izkupičkom vodi v seštevku veleslaloma. V skupnem seštevku je po treh tekmah prav tako vodilna Karbonova. Ima 44 točk prednosti pred danes četrtouvrščeno Avstrijko Marlies Schild.

  AnaDrev_okej_DejanMijović

Osmouvrščena Ana Drev © Dejan Mijović

 
Ana Drev se je z najboljšim časom druge vožnje iz 29. mesta povzpela na končno osmo mesto. To je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. "Prva vožnja ni ravno uspela, vendar sem imela za drugo še veliko energije in motivacije, da sestavim eno boljšo vožnjo. Ko sem prišla v cilj sem vedela, da sem opravila dobro vožnjo, vendar nisem mislila, da bom prišla tako daleč naprej. Stvari so se izšle zares super," je po prihodu v cilj dejala Drevova. Druga slovenska finalistka Mateja Robnik je osvojila 24. mesto (po prvi vožnji je bila 28.). Klemen Bergant, vodja ženskih reprezentanc, je po veleslalomu povedal: "Z današnjimi rezultati smo zelo zadovoljni. Ana je prišla med deset, v finalu je bila tudi Mateja, kar so bile pravzaprav naše želje." Ana Kobal in Maruša Ferk sta odstopili v prvem teku. Tina Maze je zaradi bolečin v hrbtu pred dnevi odpotovala domov. V nedeljo bo v kanadski Panorami še ženski slalom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.