Zmaga Mure, remi Triglava in Rudarja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši kranjskega Triglava in velenjskega Rudarja so se v zaostali tekmi 15. kola 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 2:2. Mura je gostovala pri Aluminiju, tri točke ža črno-bele pa sta zagotovila Mate Eterović in Dragan Jelić.
Oglej si celoten članek

Tekma se je začela precej mirno, gledalci so v prvih 15 minutah videli zgolj dva nevarnejša poskusa - Branislava Čonke na velenjski in Edvina Zolića na kranjski strani, a sta bila preslaba za vodilni zadetek. Tega pa je v 17. minuti dosegel Uroš Rošer. Sprožil je s prostega strela, domači vratar Žan Pelko pa je nespretno posredoval in žogo izpustil v mrežo.

Tudi po golu so gledalci pogrešali kakšne obetavne akcije, šele po vstopu Mateja Poplatnika, ko so domači zaigrali s tremi napadalci, so Kranjčani razveselili svoje navijače in preobrnili izid. Najprej je v 39. minuti Enis Đurković sprožil z 18 metrov, Matjaž Rozman pa žogo slabo ujel, tako da mu je ušla v mrežo. V 43. minuti pa je bil Đurković v vlogi podajalca, Davor Bubanja pa je z glavo zadel za 2:1.

Drugi polčas so gostitelji odprli z nevarnim strelom Mateja Poplatnika, ki je s 16 metrov le za malce zgrešil cilj, izida pa kljub bolj natančnemu poskusu ni spremenil niti Đurković v 62. minuti. Zato pa se je v 66. minuti izkazal rezervist Rudarja Leon Črnčič, ki je z glavo po prostem strelu Aleša Jeseničnika izid poravnal.

V 85. minuti so imeli gosti lepo priložnost za zmagoviti zadetek, ko je Denis Klinar prehitel Pelka, a nato sprožil mimo gola. Tudi v končnici so gledalci spremljali dinamično predstavo, imeli priložnosti, a je ostalo pri delitvi točk.

Druga zaporedna zmaga Mure

Tekmo v Kidričevem, ki si jo je ogledalo precej skromno število ljudi, so bolje začeli gosti. Ti so prvič resneje zagrozili v 11. minuti, ko je Rok Buzeti sprožil z roba kazenskega prostora, Tomaž Murko pa je žogo odbil. V 20. minuti je imela Mura lepo priložnost za vodstvo, Damjan Bohar je ukradel žogo Tomažu Kožarju, prišel po levi strani pred Murka, a slabo končal akcijo, v kateri bi lahko tudi podal odkritemu Draganu Jeliću.

V 34. minuti je Bohar z glavo zatresel mrežo domačih, a so ob protestih gostov sodniki razveljavili gol zaradi prepovedanega položaja. Dve minuti zatem so prvič na tekmi resno ogrozili Murinega vratarja tudi domači, vendar je dvoboj z Jako Šaferjem izgubil Kožar. V 40. minuti so domači znova zapretili, Robert Kurež je po napaki Denisa Kramarja že obšel Šaferja, a nato z leve strani zgrešil cilj. Tik pred koncem polčasa so črno-beli povedli, potem ko je Buzeti z globinsko podajo našel Mateja Eterovića, ta pa je zadel desni zgornji kot Aluminijevih vrat.

Kakor so gosti končali prvega, so začeli tudi drugi polčas - z zadetkom. Na svoji polovici so odvzeli žogo domačim nogometašem in z dvema podajama prišli do Jelića, ki je povišal Murino prednost. Domači trener Bojan Flis je hitro izkoristil vse tri menjave, a njegovi varovanci so si prvo lepšo priložnost v tem delu igre priigrali šele v 68. minuti, ko je Robert Kurež po strelu z glavo Šaferja "prisilil" k izvrstnemu posredovanju. Do konca tekme so gledalci videli le še dva nevarnejša strela, Jurice Jeleča, ki je v 84. minuti povzročil nekaj težav Šaferju, in Maria Sačerja, ki je v 90. minuti namučil Murka.

Slovenska liga, 15. kolo, zaostale tekme:

Triglav Kranj : Rudar Velenje 2:2 (2:1)
Đurković 39, Bubanja 43; Rošer 17, Črnčič 66

Aluminij Kidričevo : Mura 05 0:2 (0:1)
Eterović 45, Jelić 48


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.