Šport > Nogomet
16 ogledov

Zmaga Mure, remi Triglava in Rudarja

Mura 05 Arsenal Kijev veselje Saša Despot
Nogometaši kranjskega Triglava in velenjskega Rudarja so se v zaostali tekmi 15. kola 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 2:2. Mura je gostovala pri Aluminiju, tri točke ža črno-bele pa sta zagotovila Mate Eterović in Dragan Jelić.

Tekma se je začela precej mirno, gledalci so v prvih 15 minutah videli zgolj dva nevarnejša poskusa - Branislava Čonke na velenjski in Edvina Zolića na kranjski strani, a sta bila preslaba za vodilni zadetek. Tega pa je v 17. minuti dosegel Uroš Rošer. Sprožil je s prostega strela, domači vratar Žan Pelko pa je nespretno posredoval in žogo izpustil v mrežo.

Tudi po golu so gledalci pogrešali kakšne obetavne akcije, šele po vstopu Mateja Poplatnika, ko so domači zaigrali s tremi napadalci, so Kranjčani razveselili svoje navijače in preobrnili izid. Najprej je v 39. minuti Enis Đurković sprožil z 18 metrov, Matjaž Rozman pa žogo slabo ujel, tako da mu je ušla v mrežo. V 43. minuti pa je bil Đurković v vlogi podajalca, Davor Bubanja pa je z glavo zadel za 2:1.

Drugi polčas so gostitelji odprli z nevarnim strelom Mateja Poplatnika, ki je s 16 metrov le za malce zgrešil cilj, izida pa kljub bolj natančnemu poskusu ni spremenil niti Đurković v 62. minuti. Zato pa se je v 66. minuti izkazal rezervist Rudarja Leon Črnčič, ki je z glavo po prostem strelu Aleša Jeseničnika izid poravnal.

V 85. minuti so imeli gosti lepo priložnost za zmagoviti zadetek, ko je Denis Klinar prehitel Pelka, a nato sprožil mimo gola. Tudi v končnici so gledalci spremljali dinamično predstavo, imeli priložnosti, a je ostalo pri delitvi točk.

Druga zaporedna zmaga Mure

Tekmo v Kidričevem, ki si jo je ogledalo precej skromno število ljudi, so bolje začeli gosti. Ti so prvič resneje zagrozili v 11. minuti, ko je Rok Buzeti sprožil z roba kazenskega prostora, Tomaž Murko pa je žogo odbil. V 20. minuti je imela Mura lepo priložnost za vodstvo, Damjan Bohar je ukradel žogo Tomažu Kožarju, prišel po levi strani pred Murka, a slabo končal akcijo, v kateri bi lahko tudi podal odkritemu Draganu Jeliću.

V 34. minuti je Bohar z glavo zatresel mrežo domačih, a so ob protestih gostov sodniki razveljavili gol zaradi prepovedanega položaja. Dve minuti zatem so prvič na tekmi resno ogrozili Murinega vratarja tudi domači, vendar je dvoboj z Jako Šaferjem izgubil Kožar. V 40. minuti so domači znova zapretili, Robert Kurež je po napaki Denisa Kramarja že obšel Šaferja, a nato z leve strani zgrešil cilj. Tik pred koncem polčasa so črno-beli povedli, potem ko je Buzeti z globinsko podajo našel Mateja Eterovića, ta pa je zadel desni zgornji kot Aluminijevih vrat.

Kakor so gosti končali prvega, so začeli tudi drugi polčas - z zadetkom. Na svoji polovici so odvzeli žogo domačim nogometašem in z dvema podajama prišli do Jelića, ki je povišal Murino prednost. Domači trener Bojan Flis je hitro izkoristil vse tri menjave, a njegovi varovanci so si prvo lepšo priložnost v tem delu igre priigrali šele v 68. minuti, ko je Robert Kurež po strelu z glavo Šaferja "prisilil" k izvrstnemu posredovanju. Do konca tekme so gledalci videli le še dva nevarnejša strela, Jurice Jeleča, ki je v 84. minuti povzročil nekaj težav Šaferju, in Maria Sačerja, ki je v 90. minuti namučil Murka.

Slovenska liga, 15. kolo, zaostale tekme:

Triglav Kranj : Rudar Velenje 2:2 (2:1)
Đurković 39, Bubanja 43; Rošer 17, Črnčič 66

Aluminij Kidričevo : Mura 05 0:2 (0:1)
Eterović 45, Jelić 48


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.