Zmaga na Švedskem in pomoč Francozov za napredovanje Gorenja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Velenjski rokometaši so se uvrstili v izločilne boje Evropske lige - drugega najmočnejšega klubskega temovanja.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Gorenja so v zadnjem kolu skupinskega dela v gosteh ugnali švedski Sävehof (27:28) in se, potem ko je francoski PAUC doma ugnal špansko La Riojo, prebili med šestnajsterico. 

Velenjska ekipa je v skupini C končala na četrtem mestu. Na desetih tekmah je dosegla štiri zmage, neodločen izid in doživela pet porazov. Napredovanje so si že pred zadnjim kolom izborili nemški Magdeburg, Sävehof in hrvaške Nexe Našice.

Izbrala stran Slovenska zvezdnica ruskega velikana sprejela prelomno odločitev

Izbranci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so medlo začeli izjemno pomemben obračun na Švedskem. Že v osmi minuti so zaostali z 2:6, do konca polčasa pa je njihov primanjkljaj vseskozi znašal od enega do največ treh golov. Po neprepričljivi predstavi v prvi polovi tekme so slovenski prvaki v začetku drugega polčasa zaigrali sijajno in povsem zasenčili papirnate favorite današnjega medsebojnega obračuna.

Med 35. in 40. minuto so naredili delni izid 6:1 in povedli z 18:16. Po švedskem delnem izidu 3:0 je Jovičić zahteval minuto odmora, a njegovi izbranci nikakor niso povezali svoje igre. V 49. minuti so jim gostitelji ušli za tri gole (20:23), po zaostanku štirih (20:24) pa je Jovičić zahteval še svojo drugo minuto odmora. Po njej so hitro prepolovili zaostanek (23:25 in 24:26), slabih pet minut pred koncem pa po zadetku Branka Predovića povsem zadihali za ovratnik Sävehofu (25:26).

Po strelu na prazna švedska vrata in golu Matica Verdineka s svoje nasprotne polovice so tekmo postavili v začetno izhodišče (26:26), le nekaj trenutkov zatem pa je veteran David Miklavčič svoje soigralce znova popeljal v vodstvo s 27:26. V izjemno razburljivi končnici so imeli slovenski prvaki slabi dve minuti pred zadnjim zvokom sirene v svojih rokah prvo "zaključno žogo", a so zapravili, potem ko je Kenan Pajt zastreljal sedemmetrovko pri vodstvu s 27:26. Njegovo napako je popravil Domen Tajnik, ki je v zadnji minuti povišal na 28:26 in zapečatil usodo Sävehofa.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi v Partilleju najbolj učinkovita Tajnik in Ibrahim Haseljić, oba sta dosegla po pet golov.

Evropska liga (skupina C), 10. kolo:

Sävehof - Gorenje Velenje 27:28 (14:11)
Celander 6; Haseljić, Tajnik po 5, Sokolič 4.

Nexe Našice - Magdeburg 24:28 (11:11)
PAUC - La Rioja 37:31 (19:16)

LESTVICA:
1. Magdeburg 19
2. Sävehof 12
3. Nexe Našice 10
4. Gorenje Velenje 9
5. La Rioja 7
6. PAUC 3 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.