Zmaga ohranja upanje

Foto: Žurnal24 Renato Vugrinec je derbi proti Velenju odločil s strelom v zadnji sekundi.
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop v ligi prvakov v Leonu prvič zmagali, potem ko so bili boljši od nemškega Lemga z 28:27.
Oglej si celoten članek

Drugi dan turnirja je rokometaše Celja Pivovarne Laško čakal še drugi težak nasprotnik, tokrat nemški TBV Lemgo z odličnimi reprezentanti Nemčije, Islandije in Madžarske. Tako Lemgo kot Celje sta prvi dan turnirja izgubila z zadetkom razlike. Za obe ekipi je bila današnja tekma zadnja priložnost za zmago na turnirju in uvrstitev v LP. Krajšo je odnesel Lemgo, najbolj zaslužna za to pa sta bila Vugrinec in Kokšarov s šestimi goli, medtem ko sta bila na nemški strani enako učinkovita Kraus in Preiss.

Celje ima tako še vedno možnosti za zmago na turnirju, a ni odvisno povsem od sebe, saj Ademar v nedeljo ne sme premagati Lemga, ki nima nobenih možnosti več. Celjani pa morajo nujno premagati Kadetten, ki je danes iztržil neodločen izid (27:27) z Ademarjem. V ligo prvakov bo šla le prvouvrščena ekipa. Če Celju ne bi uspelo, bi se šele drugič v samostojni Sloveniji zgodilo, da ne bi nastopilo v elitnem tekmovanju, kljub temu pa so si že zagotovili tekmovanje v evropskem pokalu.

Kvalifikacije, LP:
Petek:
TBV Lemgo : Kadetten Schaffhausen 29:30 (14:13)
Ademar Leon : Celje Pivovarna Laško 26:25 (12:12)

Sobota:
Kadetten Schaffhausen : Ademar Leon 27:27 (15:14)
Celje Pivovarna Laško : TBV Lemgo 28:27 (13:12)

Nedelja:
18.45 Celje Pivovarna Laško - Kadetten Schaffhausen
20.45 Ademar Leon - TBV Lemgo

Lestvica:
1. Kadetten Schaffhausen 2 tekmi 3 točke
2. Ademar Leon 2  3
3. Celje P. Laško 2 2
4. TBV Lemgo 2  0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.