Šport
17 ogledov

Zmaga ohranja upanje

Renato Vugrinec je derbi proti Velenju odločil s strelom v zadnji sekundi. Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop v ligi prvakov v Leonu prvič zmagali, potem ko so bili boljši od nemškega Lemga z 28:27.

Drugi dan turnirja je rokometaše Celja Pivovarne Laško čakal še drugi težak nasprotnik, tokrat nemški TBV Lemgo z odličnimi reprezentanti Nemčije, Islandije in Madžarske. Tako Lemgo kot Celje sta prvi dan turnirja izgubila z zadetkom razlike. Za obe ekipi je bila današnja tekma zadnja priložnost za zmago na turnirju in uvrstitev v LP. Krajšo je odnesel Lemgo, najbolj zaslužna za to pa sta bila Vugrinec in Kokšarov s šestimi goli, medtem ko sta bila na nemški strani enako učinkovita Kraus in Preiss.

Celje ima tako še vedno možnosti za zmago na turnirju, a ni odvisno povsem od sebe, saj Ademar v nedeljo ne sme premagati Lemga, ki nima nobenih možnosti več. Celjani pa morajo nujno premagati Kadetten, ki je danes iztržil neodločen izid (27:27) z Ademarjem. V ligo prvakov bo šla le prvouvrščena ekipa. Če Celju ne bi uspelo, bi se šele drugič v samostojni Sloveniji zgodilo, da ne bi nastopilo v elitnem tekmovanju, kljub temu pa so si že zagotovili tekmovanje v evropskem pokalu.

Kvalifikacije, LP:
Petek:
TBV Lemgo : Kadetten Schaffhausen 29:30 (14:13)
Ademar Leon : Celje Pivovarna Laško 26:25 (12:12)

Sobota:
Kadetten Schaffhausen : Ademar Leon 27:27 (15:14)
Celje Pivovarna Laško : TBV Lemgo 28:27 (13:12)

Nedelja:
18.45 Celje Pivovarna Laško - Kadetten Schaffhausen
20.45 Ademar Leon - TBV Lemgo

Lestvica:
1. Kadetten Schaffhausen 2 tekmi 3 točke
2. Ademar Leon 2  3
3. Celje P. Laško 2 2
4. TBV Lemgo 2  0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.