Zmaga proti Črni gori nujna za ohranitev upanja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Košarkarji Slovenije bodo danes ob 20. uri odigrali zadnje srečanje prvega dela kvalifikacij za SP 2019. Zmaga v Stožicah proti Črni gori je nujna za ohranitev upanja o uvrstitvi na Kitajsko 2019.
Oglej si celoten članek

Po petih odigranih tekmah ima Slovenija zgolj dve zmagi, v nadaljevanju kvalifikacij od septembra letos do februarja naslednje leto pa jo čaka še šest tekem proti Turčiji, Latviji in Švedski, ki imajo že zdaj izkupiček 3-2. Vse zmage in tekme iz prvega dela se prenesejo v drugi del, na svetovno prvenstvo pa bodo iz te novonastale skupine napredovale le tri reprezentance.

Odzivi Najbolj je manjkal ... Vidmar!

Slovenije je na prvi tekmi v Podgorici premagala Črno goro s 75:63, a je imela tedaj pod košem Gašperja Vidmarja, ki ga danes ne bo, črnogorska vrsta pa je v primerjavi s februarjem okrepljena predvsem pod obročem, saj ima selektor Zvezdan Mitrović na voljo še trojico Bjelica - Barović - Đurišić. Črnogorski igri poveljujeta Nikola Ivanović in naturalizirani Američan Derek Needham, ki je s povprečjem 10,3 točke najboljši strelec reprezentance. Na prvi medsebojni tekmi so Slovenci dobili skok (42:32), kar je bilo ključno na poti do pomembnih dveh točk.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija:Španija

"Zmaga na nedeljski tekmi je nujna za nadaljevanje kvalifikacij. Na naših plečih je veliko breme. Verjamem, da lahko zdržimo pritisk in zabeležimo novo zmago. V primerjavi s prvo tekmo bomo močnejši za Alekseja Nikolića, a oslabljeni za Vidmarja. Črnogorcem so se priključili trije visoki in močni igralci. Naša prednost bo tudi domači teren in navijači. Ta generacija je že večkrat pokazala, da zna igrati in zmagovati pod pritiskom," pravi kapetan Klemen Prepelič.

Slovenci bodo v primeru zmage prvi del kvalifikacij zaključili na drugem mestu. Spored v drugem delu kvalifikacij bi bil v tem primeru sledeč: 14. septembra gostovanje pri B1, 17. septembra, na prvo obletnico evropskega naslova, pa domača tekma proti B3. Odgovor o končni razvrstitvi bo skupini B bo padel v zadnjem krogu, v katerem Ukrajina gosti Latvijo, Turčija pa odpisano Švedsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.