Zmaga Slovencev na Madžarskem, a ...

Foto: Epa Veselin Vujović
Slovenski rokometaši so na drugi tekmi premagali Madžare.
Oglej si celoten članek

Slovenska rokometna reprezentanca je na gostovanju v Veszpremu s 26:22 (12:12) premagala Madžarsko, a vseeno ostala brez uvrstitve na svetovno prvenstvo, v Nemčiji in na Danskem tako prihodnje leto ne bo branila bronastega odličja. Vse možnosti za uspeh je četa Veselina Vujovića tokrat zapravila že na prvi tekmi v Kopru, ko so Madžari slavili s petimi zadetki naskoka - 29:24.

Na drugem dvoboju so v prvem polčasu prevladovali gostitelji, Slovenci pa so se izvlekli iz zaostanka treh zadetkov pri 4:7 in 8:11. Ob boljši obrambi so Slovenci zadeli trikrat zapored (11:11), v zadnjih trenutkih prvega dela pa je za 12:12 s šestmetrske črte zadel še Blaž Blagotinšek. Ob nizkem rezultatu je postajalo jasno, da bodo morali slovenski rokometaši drugi del igre dobiti s šestimi goli naskoka, če bodo želeli zaigrati na SP.

Madžari so v drugem polčasu še bolj upočasnili igro, večino časa pa tudi ohranjali izenačen rezultat. Sloveniji se je v napadu odprlo šele v zadnjih minutah, a kaj več od zmage s štirimi goli ji ni uspelo iztržiti. Slovenci so v 57. minuti - po zadetku Marka Bezjaka - povedli s 24:21, v naslednjem napadu pa je nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško Mate Lekai dosegel izjemno pomemben gol za gostitelje (22:24). Slovenci so nato zadnjo minuto začeli z vodstvom 26:22 in imeli priložnost za zmago za pet golov, a tudi primeru zadetka Jureta Dolenca se ne bi uvrstili na SP.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s šestimi goli, Dolenec in Vid Kavtičnik sta dosegla po pet zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.