Šport
809 ogledov

Zmaga Slovencev na Madžarskem, a ...

Veselin Vujović Epa
Slovenski rokometaši so na drugi tekmi premagali Madžare.

Slovenska rokometna reprezentanca je na gostovanju v Veszpremu s 26:22 (12:12) premagala Madžarsko, a vseeno ostala brez uvrstitve na svetovno prvenstvo, v Nemčiji in na Danskem tako prihodnje leto ne bo branila bronastega odličja. Vse možnosti za uspeh je četa Veselina Vujovića tokrat zapravila že na prvi tekmi v Kopru, ko so Madžari slavili s petimi zadetki naskoka - 29:24.

Na drugem dvoboju so v prvem polčasu prevladovali gostitelji, Slovenci pa so se izvlekli iz zaostanka treh zadetkov pri 4:7 in 8:11. Ob boljši obrambi so Slovenci zadeli trikrat zapored (11:11), v zadnjih trenutkih prvega dela pa je za 12:12 s šestmetrske črte zadel še Blaž Blagotinšek. Ob nizkem rezultatu je postajalo jasno, da bodo morali slovenski rokometaši drugi del igre dobiti s šestimi goli naskoka, če bodo želeli zaigrati na SP.

Madžari so v drugem polčasu še bolj upočasnili igro, večino časa pa tudi ohranjali izenačen rezultat. Sloveniji se je v napadu odprlo šele v zadnjih minutah, a kaj več od zmage s štirimi goli ji ni uspelo iztržiti. Slovenci so v 57. minuti - po zadetku Marka Bezjaka - povedli s 24:21, v naslednjem napadu pa je nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško Mate Lekai dosegel izjemno pomemben gol za gostitelje (22:24). Slovenci so nato zadnjo minuto začeli z vodstvom 26:22 in imeli priložnost za zmago za pet golov, a tudi primeru zadetka Jureta Dolenca se ne bi uvrstili na SP.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s šestimi goli, Dolenec in Vid Kavtičnik sta dosegla po pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice