Zmaga Špancev, Jovetić za točko Črne gore

Foto: EPA
Foto: EPA
Poleg remija San Marina v "slovenski" skupini E je največje presenečenje sobotnih tekem pripravil Liechtenstein v skupini G, ki je slavil v Moldaviji. V isti skupini so do pomembne zmage nad Rusi prišli Avstrijci, Švedi pa so remizirali v Črni gori. V skupini C je Španija pričakovano odpravila Belorusijo, Ukrajina Luksemburg, Slovaška pa Makedonijo.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Španije so v Huelvi odpor Belorusije strli že v uvodu srečanja, ko sta v razmaku dveh minut zadela vezista Isco in Sergio Busquets. Zmago izbrancev selektorja Vicenteja del Bosqueja je v drugem polčasu potrdil Pedro (3:0). Vezist madridskega Reala Isco je dosegel svoj prvi gol za izbrano vrsto, ko je lepo zadel s plasiranim strelom s približno 20 metrov.

Na prvem mestu skupine C je ostala Slovaška, ki je z zrelo predstavo slavila v Skopju (0:2) in ohranila stoodstoten izkupiček, za goste sta zabila Juraj Kučka in Adam Nemec. Makedonija, ki je v polju prevladovala skozi večino dvoboja, si je s prvim domačim porazom zelo zmanjšala možnosti za preboj na Euro 2016. Ukrajina je s "hat-trickom" Andreja Jarmolenka pričakovano deklasirala Luksemburg (0:3).

Jovetić izničil gol Ibrahimovića

V skupini G je Avstrija ostala na prvem mestu, potem ko je na Dunaju padla Rusija (1:0). Strelec edinega gola za slovenske severne sosede je bil Rubin Okotie v 73. minuti. Pri domačih zaradi poškodbe ni igral prvi zvezdnik David Alaba. Izbranci Fabia Capella so se znašli v resnih težavah, saj so zdaj tretji, z enakim številom točk kot četrta Črna gora.

Slednja je doma remizirala proti Švedski (1:1), zadetek za goste je prispeval Zlatan Ibrahimović že v deveti minuti, čeprav je bil nastop prvega zvezdnika Skandinavcev do zadnjega pod vprašajem zaradi poškodbe. Izenačil je Stevan Jovetić iz enajstmetrovke v 80. minuti. Domačini so sicer v drugem polčasu imeli pobudo in zasluženo izenačili.

Liechtenstein je senzacionalno prišel do zmage v Moldaviji (0:1), s katero je celo ujel priključek s favoriziranimi reprezentancami na vrhu lestvice. Za veliko zmago je z lepo odmerjenim strelom zadel Franz Burgmeier v 74. minuti.

Kvalifikacije za Euro 2016, 4. kolo:

SKUPINA C:
Luksemburg : Ukrajina 0:3 (0:1)
Jarmolenko 33., 53., 56.

Makedonija : Slovaška 0:2 (0:2)
Kučka 25., Nemec 38.

Španija : Belorusija 3:0 (2:0)
Isco 18., Busquets 19., Pedro 56.

Lestvica:
1. Slovaška 12 točk
2. Španija 9
3. Ukrajina 9
4. Makedonija 3
5. Belorusija 1
6. Luksemburg 1


SKUPINA G:
Avstrija : Rusija 1:0 (0:0)
Okotie 73.

Moldavija : Liechtenstein 0:1 (0:0)
Burgmeier 74.

Črna gora : Švedska 1:1 (0:1)
Jovetić 80./11m; Ibrahimović 9.

Lestvica:
1. Avstrija 10 točk
2. Švedska 6 
3. Rusija 5
4. Črna gora 5
5. Liechtenstein 4
6. Moldavija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.