Šport
16 ogledov

Zmaga Špancev, Jovetić za točko Črne gore

Busquets Španija Belorusija EPA
Poleg remija San Marina v "slovenski" skupini E je največje presenečenje sobotnih tekem pripravil Liechtenstein v skupini G, ki je slavil v Moldaviji. V isti skupini so do pomembne zmage nad Rusi prišli Avstrijci, Švedi pa so remizirali v Črni gori. V skupini C je Španija pričakovano odpravila Belorusijo, Ukrajina Luksemburg, Slovaška pa Makedonijo.

Nogometaši Španije so v Huelvi odpor Belorusije strli že v uvodu srečanja, ko sta v razmaku dveh minut zadela vezista Isco in Sergio Busquets. Zmago izbrancev selektorja Vicenteja del Bosqueja je v drugem polčasu potrdil Pedro (3:0). Vezist madridskega Reala Isco je dosegel svoj prvi gol za izbrano vrsto, ko je lepo zadel s plasiranim strelom s približno 20 metrov.

Na prvem mestu skupine C je ostala Slovaška, ki je z zrelo predstavo slavila v Skopju (0:2) in ohranila stoodstoten izkupiček, za goste sta zabila Juraj Kučka in Adam Nemec. Makedonija, ki je v polju prevladovala skozi večino dvoboja, si je s prvim domačim porazom zelo zmanjšala možnosti za preboj na Euro 2016. Ukrajina je s "hat-trickom" Andreja Jarmolenka pričakovano deklasirala Luksemburg (0:3).

Jovetić izničil gol Ibrahimovića

V skupini G je Avstrija ostala na prvem mestu, potem ko je na Dunaju padla Rusija (1:0). Strelec edinega gola za slovenske severne sosede je bil Rubin Okotie v 73. minuti. Pri domačih zaradi poškodbe ni igral prvi zvezdnik David Alaba. Izbranci Fabia Capella so se znašli v resnih težavah, saj so zdaj tretji, z enakim številom točk kot četrta Črna gora.

Slednja je doma remizirala proti Švedski (1:1), zadetek za goste je prispeval Zlatan Ibrahimović že v deveti minuti, čeprav je bil nastop prvega zvezdnika Skandinavcev do zadnjega pod vprašajem zaradi poškodbe. Izenačil je Stevan Jovetić iz enajstmetrovke v 80. minuti. Domačini so sicer v drugem polčasu imeli pobudo in zasluženo izenačili.

Liechtenstein je senzacionalno prišel do zmage v Moldaviji (0:1), s katero je celo ujel priključek s favoriziranimi reprezentancami na vrhu lestvice. Za veliko zmago je z lepo odmerjenim strelom zadel Franz Burgmeier v 74. minuti.

Kvalifikacije za Euro 2016, 4. kolo:

SKUPINA C:
Luksemburg : Ukrajina 0:3 (0:1)
Jarmolenko 33., 53., 56.

Makedonija : Slovaška 0:2 (0:2)
Kučka 25., Nemec 38.

Španija : Belorusija 3:0 (2:0)
Isco 18., Busquets 19., Pedro 56.

Lestvica:
1. Slovaška 12 točk
2. Španija 9
3. Ukrajina 9
4. Makedonija 3
5. Belorusija 1
6. Luksemburg 1


SKUPINA G:
Avstrija : Rusija 1:0 (0:0)
Okotie 73.

Moldavija : Liechtenstein 0:1 (0:0)
Burgmeier 74.

Črna gora : Švedska 1:1 (0:1)
Jovetić 80./11m; Ibrahimović 9.

Lestvica:
1. Avstrija 10 točk
2. Švedska 6 
3. Rusija 5
4. Črna gora 5
5. Liechtenstein 4
6. Moldavija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.