Šport
23 ogledov

Trije selektorji ostali brez službe

Advocaat Poljska Rusija Euro 2012 Varšava EPA
Po petkovih kvalifikacijskih tekmah so brez službe ostali kar trije nogometni selektorji: grški, srbski in gruzijski.

Nogometna zveza Srbije in selektor srbske reprezentance Nizozemec Dick Advocaat sta prekinila sodelovanje, poročajo srbski mediji, ki trdijo, da se je Nizozemec po slabem začetku kvalifikacij sestal z vodstvom zveze, kjer so se sporazumno dogovorili, da prekinejo pogodbo.

Advocaat je na klopi Srbije zdržal le štiri mesece, v dosedanjem delu kvalifikacij pa je ekipa zbrala le točko. Nazadnje je doma pred praznimi tribunami (zaradi divjanja navijačev po tekmi z Albanijo) klonila proti Danski (1:3).

Kdo bo vodil reprezentanco na torkovi prijateljski tekmi z Grčijo, še ni jasno, nekateri mediji napovedujejo, da bo to selektor mlade reprezentance Radovan Čurčić. V igri za položaj selektorja je tudi nekdanji kapetan izbrane vrste Dejan Stanković.

Grki odpustili Ranierija

Grška nogometna zveza je odpustila reprezentančnega selektorja Claudia Ranierija. Za ta korak so se vodilni na nogometni zvezi odločili po petkovem domačem porazu Grčije v dvoboju s Ferskimi otoki v kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2016 (0:1). Grčija ima po štirih tekmah v skupini F vsega eno točko in je na zadnjem mestu.

Triinšestdesetletni Italijan, ki je med drugim treniral tudi Chelsea in Monaco, Grkov ne bo vodil na torkovi prijateljski tekmi proti Srbiji na Kreti. Na grškem selektorskem stolčku je julija letos zamenjal Portugalca Fernanda Santosa, ki je ekipo na svetovnem prvenstvu v Braziliji prvič v zgodovini popeljal med 16 najboljših reprezentanc, na zadnjem evropskem prvenstvu pa v četrtfinale.

Kecbaja odstopil

Selektor nogometne reprezentance Gruzije Temur Kecbaja je odstopil, so sporočili iz nogometne zveze te države, naslednika pa še niso določili. Trener se je za ta korak odločil po petkovem visokem porazu v domačem Tbilisiju z 0:4 proti Poljski v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016. Gruzija je v skupini D z tremi točkami iz štirih tekem na predzadnjem mestu skupine; zadnji je Gibraltar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.