Šport
17 ogledov

Slovenci o zelenici, Hodgson o Novakoviću

Anglija Poljska kvalifikacije za SP 2014 Hodgson EPA
Tudi na dan tekme med Anglijo in Slovenijo (18.00) veliko pozornosti vzbuja slabo stanje travnate zelenice na Wembleyju. V angleškem taboru pozorno analizirajo glavne slovenske adute.

"Ob stranskih linijah je igrišče v dobrem stanju, medtem ko je na sredini stanje precej slabše. Na nekaterih mestih praktično ni trave," naj bi po pisanju londonskega dnevnika Independent po sinočnjem treningu bentili v slovenskem strokovnem štabu. Selektor Srečko Katanec tej temi ni posvečal prevelike pozornosti, temveč je v svojem slogu dejal: "Menim, da zelenica omogoča dobre pogoje za tekmo. Morda bi bilo slabše stanje igrišča pomembnejši faktor v primeru dežja, saj bi imela ekipa, ki bi se branila lažje delo. Kljub vsemu na koncu o zmagovalcu odloča kakovost."

Hodgson: "To bo drugačna tekma"

Da se slovenski nogometaši bržkone ne bodo zatekli k obrambnemu "bunkerju", se zavedajo tudi v domačemu taboru, v katerem opozarjajo na kakovost Kevina Kampla, ki naj bi bili sposoben sam odločiti vprašanje zmagovalca, veliko pozornosti pa namenjajo tudi Samirju Handanoviću in Milivoju Novakoviću.

"Na zadnjih tekmah smo morali biti zelo potrpežljivi, saj so nasprotniki igrali zelo obrambno ter v glavnem prežali na protinapade. Menim, da nas tokrat čaka drugačna tekma. Gre za moštvo polno izkušenih igralcev, ki že vrsto let nastopajo skupaj. Še posebej bi opozoril na Novakovića," je pred večernim spektaklom previden angleški selektor Roy Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.