Šport
25 ogledov

"Naj se Uefa odcepi od Fife"

Reinhard Rauball DFB EPA
Predsednik nemške nogometne lige Reinhard Rauball je v pogovoru za športni magazin Kicker dejal, da bi Uefa morala razmisliti o odcepitvi od Fife, če ta ne bo objavila vseh dokumentov, ki jih je zbrala v primeru z domnevno korupcijo pri dodelitvi mundiala leta 2018 Rusiji in leta 2022 Katarju.

Etična komisija Fife je v četrtek razkrila ugotovitve, da ni bilo nepravilnosti pri izbiri gostitelja prihodnjih SP. Vodja preiskave Michael Garcia je že napovedal ukrepe, saj je prepričan, da je pravni del komisije, ki ji predseduje Nemec Hans-Joachim Eckert, v zaključnem poročilu podal številne "pomanjkljive in zmotne podobe dejstev in sprejetih sklepov".

"Če etična komisije ne objavi celotne dokumentacije, potem bi morali resno razmisliti o tem, da se Uefa odcepi od Fife," meni Reinhard Rauball. Odločitev, da sta Rusija in Katar do SP prišla na pravilen način in brez domnevnega podkupovanja, je po mnenju Rauballa "katastrofalna in je povsem pretresla temelje Fife".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.