Šport
23 ogledov

Rusi in Katarci oprani suma podkupovanja

Blatter se v intervjuju za švicarsko revijo ni "šparal". (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Rusija in Katar ostajata gostitelja nogometnih svetovnih prvenstvih leta 2018 in 2022, je sporočila Mednarodna nogometna zveza (Fifa).

Predsednik Fifine etične komisije MichaelGarcia je vodil preiskavo o procesih dodelitve SP2018 Rusiji in SP2022 Katarju zaradi suma korupcije. Kandidaturi sta bili oprani suma, preiskava pa je končana.

Rezultate preiskave je septembra dobil predsednik odbora za razsodbe etične komisije Hans-Joachim Eckert, Fifa pa doslej zaradi pravnih razlogov poročila ni želela razkriti javnosti v celoti. Namesto celotnega poročila je Eckert predstavil povzetek najpomembnejših odkritij in zaključke.

75 prič in 200.000 strani gradiva

V enoletni preiskavi sumov o večmilijonskih podkupninah so se člani preiskovalnega odbora pogovorili s 75 pričami in zbrali okrog 200.000 strani gradiva. Podali so mnenje, da ni bilo dokazov o korupciji in s tem tudi ni potrebno ponovno odločanje o organizatorju SP ali odpiranje nove preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.